I-DARE projekt zárókonferencia Eszéken

Az I-DARE projekt fiatalok vállalkozóvá vIdare záró konferenciaálásának segítését tűzte ki célul, hogy a magyar és horvát fiatalok új lehetőségeket lássanak közvetlen lakókörnyezetükben, ahelyett, hogy külföldön vállalnának munkát.

Több mint 10 oktatási intézmény került bevonásra a programba Pécsről, Verőcéről, Eszékről és Vukovárról, akik képviseltették magukat 2018. november 28.-án Eszéken, a projekt zárókonferenciáján. Magyarországról közel 60 diák és tanár vett részt a rendezvényen, a programba összesen 180 résztvevő került bevonásra, 100-an írtak üzleti tervet. A konferencián három percet kapott minden döntős, összesen 10-10 résztvevő magyar és horvát oldalról, hogy bemutassa üzleti tervét. A legjobb magyar üzleti terv címet Tóth Szófia, a PSZC Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola tanulója kapta, aki egy bio gyümölcslevek készítésével foglalkozó vállalkozás tervét készítette el. Ezúton is gratulálunk neki.

A projekt résztvevői közül mindenki nyertes, hiszen megtanulhatta az üzleti terv készítést, és/vagy kedvet kaphatott a vállalkozóvá váláshoz. A projekt végére 2 vállalkozás már megvalósult 8 kialakítása már folyamatban van, egy horvát üzleti terv megvalósítására pedig amerikai befektetők is érdeklődnek. A másfél éve kezdődő projektben a horvát és magyar határ mindkét oldaláról több mint 400 fő került bevonásra, az eredményeket is látva a projekt céljai sikeresen megvalósultak.

 

A rendezvényről a horvát televízió is beszámolt, amit a képre kattintva 27 perc 40 másodpercnél tekinthetnek meg.

 

 

Az I-DARE projekt az EU támogatásával a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg.

I-Dare