A Pécsi Család és KarrierPONTot már külföldön is ismerik

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara egyik nemzetközi projektjének (FEMME – “Fostering the Exchange of practices to Empower Mumpreneurship in Europe”) keretében 15 fős látogató csoportot fogadtak a Pécsi Család és KarrierPONTban.

Az Angliából, Spanyolországból, Portugáliából, Romániából, Olaszországból, Bulgáriából és Görögországból érkezett partnerek nagy örömmel ismerkedtek meg a CSAKPONT munkájával és az igénybe vehető szolgáltatásokkal; az egyéni önismereti tanácsadástól kezdve, az ingyenes képzéseken át a szerteágazó szakmai és családi programokig.

A CSAKPONT az országos hálózat többi tagjával együtt a nők munkaerő-piaci helyzetének javítását, az atipikus foglalkoztatási formák szélesebb körben történő megismertetését, népszerűsítését és a családbarát vállalati kultúra elterjedésének elősegítését tűzte ki céljának.

A látogatás során bemutatásra kerültek az igénybe vehető ingyenes szolgáltatások és képzések, melyek a külföldi partnerek szerint mind olyan területeken nyújtanak tanulási lehetőséget, segítséget, megoldást az édesanyáknak, amik nagyon is hasonlóak a náluk felmerülő problémákhoz. Ami külön pozitív tapasztalat volt számukra, hogy mindennek egy gyerek/játszósarokkal is berendezett családbarát oktatóterem és iroda ad otthont, ahol az érdeklődőket szakképzett, tapasztalt munkatársak várják.

A Család és KarrierPONT is bemutatásra kerül a FEMME projekt keretében készült, nyolc országban található jó gyakorlatok gyűjteményében.

A CSAKPONT szolgáltatásairól és céljairól többet is megtudhatnak honlapjukról, ahol az aktuális híreken, rendezvényeken és képzéseken kívül mind a munkáltatóknak, mind az álláskeresőknek lehetőségük van hirdetés feladására is.

Pécsi CSAKPONT elérhetőség

Cím: 7621 Pécs, Váradi Antal u. 7/2

Tel.: 30/543-4635

e-mail:

Pécsi CSAKPONT