A kulturális turizmus fejlesztésének lehetőségei Pécsett

Cult-CreaTE Interreg Europe2018. tavaszán nyert támogatást a Cult-CreaTE elnevezésű (Cultural and Creative Industries Contribution to Cultural and Creative Tourism in Europe), melyben a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara partnerként működik együtt további nyolc szervezettel.

A projekt célja a kulturális és kreatív turisztikai termékek és szolgáltatások növelése, továbbá a kulturális és kreatív iparágak munkahelyteremtésben rejlő potenciáljának előmozdítása.

A folyamat első szakaszában a támogatók felmérték, majd elemezték a helyi és regionális lehetőségeket a működő kulturális és kreatív iparágak száma és jellemzői alapján. Ezeket az eredményeket mutatták be egymásnak a közreműködő felek a 2018. november 13-án a lett fővárosban, Rigában. A Kereskedelmi és Iparkamara képviselői nagy hangsúlyt fektettek a baranyai és főként a pécsi adottságok prezentálására. Ennek alapja, hogy a Kamara mindennapi működése során is fontosnak találja az állandó kapcsolattartást és együttműködést a helyi és regionális klaszterekkel és vállalkozásokkal, hogy reális képet kapjunk az aktuális állapotról.