Pollack Expo-n a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter

Idén 02.28-03.01 között rendezték meg a Pollack Expo-t Pécsett, az Expo Centerben. A rendezvény 2 napja alatt a látogatók 120 kiállítóval találkozhattak és közel 100 szakmai előadáson vehettek részt.

A kiállítók között saját standdal szerepelt a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szervezet: PBKIK), aki képviselte a Klasztert alkotó 31 klasztertagját. A klaszter standján személyesen is jelen volt a Forsz Kft, akik az általuk tervezett és gyártott forgácsoló szerszámokat mutatták be. Külön érdekesség volt, hogy a gyártási folyamatról egy animált videót is bemutattak a látogatóknak. Klasztertagunk a Seres Kft. saját fejlesztésű és gyártott üvegszállító görgős konténerüket mutatta be, aminek különlegessége volt, hogy a konténer saját beürítő szerkezete, amely megkönnyíti hulladékgyűjtő edények ürítését.

A DDGK Tagok közül önálló standon mutatkozott be saját termékeikkel – kezdve az ipari automatizálási eszközöktől, a siló járműveken és páncélszekrényeken keresztül a szerszámépítő elemekig- a KONTAKT-Elektro Kft., a Büttner Kft., a Spitzer Silo Pécs Kft., a Strauss Metal Kft. és a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. is.

Klasztertagok és a klaszter stand látogatói, akik zömében a PTE-MIK hallgatóiból álltak a cégek tevékenységi körének megismerése mellett a duális képzéseikkel kapcsolatos tudni valókról, és nem utolsó sorban az aktuális nyitott álláspozíciókról is tájékoztatást kaphattak.

Összességében elmondható, hogy a Klaszter szempontjából sikeres volt a 2 nap, hiszen több száz ember láthatta a kiállítói standokat, vehette fel a kapcsolatot a klasztercégekkel, arról nem is beszélve, hogy más kiállító cégekkel megtörténtek az első kapcsolatfelvételek, amelyekből a későbbiekben akár üzleti partnerség is kialakulhat.