Öt milliárd Ft támogatás munkahelyteremtésre

A Pénzügyminisztérium NFA-2019-KKV mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása című felhívásának keretében 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre Magyarországon.

 

 

A rendelkezésre álló ötmilliárd forint támogatási keretösszegből az alaptámogatás mértéke új munkahelyenként 1,7 millió forintra emelkedett.

Kiemelten kezelik a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetben lévőket, a pályázók ugyanis kiegészítő támogatást is kapnak, ha kiközvetített álláskeresőt, közfoglalkoztatottat vagy a hatodik életévét be nem töltött gyermeket nevelő nőt foglalkoztatnak. A kiegészítő támogatáson felül a pályázók új munkahelyenként további 400 ezer forint támogatásra is pályázhatnak, ha kedvezményezett járásban vagy településen hajtják végre a beruházást, így akár 3,6 millió forint is elnyerhető egy új munkahely után.

 

A munkáltatóknak a kétéves foglalkoztatási kötelezettség mellett vállalniuk kell, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat három évig folyamatosan fenntartják és működtetik. A pályázati kiírás keretében a kkv-k továbbra is új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, illetve a támogatást ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják.

A támogatási programot két ciklusban hirdetik meg: 2019. március 19 – 2019. április 22. , illetve 2019. augusztus 1 – 2019. szeptember 5.

A pályázaton való részvétellel, a pályázat feltételeivel és elkészítésével kapcsolatban a beruházás helye szerinti kormányhivatal foglalkoztatásért felelős szervezeti egysége ad tájékoztatást.

A pályázati felhívásITT érhető el.