Jó volt egymást hallgatni és egymástól tanulni!

Április 3-án délelőtt izgatott szakemberek gyűltek össze kamaránk oktatótermében. Volt köztük autószerelő, ács, cukrász, eladó, fizioterápiás szakasszisztens, fényképész, fodrász, gépi forgácsoló, gyógymasszőr, kőműves, pincér és szakács is. Mind a 24-en szóbeli vizsgázni érkeztek.

Az elmúlt két hétben a kamarai gyakorlati oktatói képzésen vettek részt. Az 50 órás képzés két részből állt, az első héten három alkalommal elméleti oktatás zajlott, ahol többek között pedagógiai és szociálpszichológiai ismereteket sajátíthattak el a résztvevők. A megszerzett tudásról egy online vizsga keretében tettek tanúbizonyságot, melyet mindenki sikeresen teljesített. A második héten 3 napon át 12 fős csoportokban egy úgynevezett érzelmi intelligencia tréningen vettek részt. A feladatok sokszínűsége, csapatépítő jellege pozitív hatással volt a megjelentekre.

A tréningről az alábbiakat nyilatkozták a résztvevők:

Sok újat tanultam a többi szakmáról, imádtam a gyakorlat részét, érdekes volt hogy belőlem mit hoztak ki, mivel 27 éve nem ültem iskolapadban.”

Erőt adott a tréning, mivel kevés az önbizalmam, de most úgy érzem, ha elsőre nem is, másodszorra vagy harmadszorra biztos elérem a kitűzött célt.”

Felszabadult, vidám lettem a tréning napokon!”

Sok mindenben megerősített a tréning, illetve rávezetett arra, hogy mit kellett volna tennem egy adott szituációban. Szívesen eljönnék még egyszer, annyira jól éreztem magam!”

Jó volt, hogy csoportban dolgoztunk, mivel több területről érkeztünk, sokat tanultunk egymástól.”

Sokszínű volt a tréning, valamint nagyon jó önreflexió volt számomra.”

Jó volt egymást hallgatni és egymástól tanulni….jól éreztem magam a fiatalok között.”

Nagyon hasznosnak tartom ezt a tréninget, főleg a konfliktuskezelés részét. Rengeteget adott nekem ez a három nap, köszönöm, hogy itt lehettem.

Tanulságos volt, hogy a „tananyagot” az élet minden területén (pl: párkapcsolat, gyereknevelés) is lehet használni.”

A szóbeli szituációs vizsgát a kiváló felkészítésnek köszönhetően mindannyian sikeresen teljesítették. A képzés végére, látható volt, hogy igazi csapattá fejlődtek, valamint barátságok is születtek. Ők 24-en voltak az elsők, akik kamarai gyakorlati oktatói tanúsítványt szereztek megyénkben. Őket követik még többen, hiszen kamaránk ez év végéig folyamatosan szervezi ezen képzéseket, melyről bővebb információt itt érhető el.