Ingyenes képzések a Pécsi Tudományegyetemen

A Pécsi Tudományegyetem térítésmentes képzéseket kínál Adatvagyon-hasznosítás és anonimizálás jogi keretei, illetve A közadat-újrahasznosítás jogi keretei témákban.
A kurzus előadás és tréning-jellegű elemeket is tartalmaz, részben személyes, részben online jelenléttel elvégezhető és az alábbi modulokból áll:
 1. Előzetesen elérhetővé tett szöveges anyagok, amelyet a résztvevők a saját ütemükben, önálló tanulás
  keretében dolgozhatnak fel a jelenléti képzést megelőzően.
 2. Személyes jelenléttel megvalósuló előadás, amely az adathasznosítás (adatvédelmi) jogi kereteit tekinti
  át.
 3. Személyes jelenléttel megvalósuló kiscsoportos foglalkozás, amelynek során a résztvevőknek át kell
  gondolniuk, hogy a tanultak miként alkalmazhatók a saját szervezetük tekintetében.
 4. A kiscsoportos foglalkozás eredményeinek közös elemzése, létszámtól függően tapasztalatcsere a
  különböző képviselt szervezetek között.
 5. Tapasztalatcsere és a tanultak közös értékelése.

A Közadat-újrahasznosítás jogi keretei:

A kurzus teljes egészében online, akár otthonról is elvégezhető és az alábbi modulokból áll:

 1. Online elérhető tananyagok, amelyet a résztvevők a saját ütemükben, önálló tanulás keretében
  dolgozhatnak fel.
 2. Online elérhető feladatok, további hasznos linkek, amelynek segítségével a résztvevők elmélyíthetik
  tudásukat, valamint önellenőrizéssel kapnak visszajelzést a tananyag gyakorlati alkalmazásáról.
 3. Online elérhető feladat, amelynek során a résztvevőknek át kell gondolniuk, hogy a tanultak miként
  alkalmazhatók a saját szervezetük tekintetében.
 4. Online élő konzultáció, amelynek keretében lehetőség van a felmerülő kérdések megvitatására.
 5. Tapasztalatcsere és a tanultak közös értékelése.

A kurzusokról további információ a nevükre kattintva érhető el.

A képzésekre való jelentkezési határidő: 2024. március 22. (péntek) 12:00.

Önben megvan a DIH² Faktor? Robotikai start-up-ok, figyelem!

A DIH² hisz a robotika erejében, amely képes átalakítani a kis- és középvállalkozások (kkv-k) gyártásának agilitását és előmozdítani a gazdasági növekedést az egész Európai Unióban. Egyszerűen fogalmazva, célja, hogy a robotika segítségével felgyorsítsa a gyárak működését.

Ennek a törekvésnek az elősegítése érdekében most a DIH² Factoron keresztül a BLUMORPHO-val közösen kiválasztott start-up vállalkozásoknak kívánnak hozzáférést biztosítani a kockázati tőkebefektetőkhöz.

Bővebben…

Webinárium | Állapotfelügyelet a robotizált üzemcsarnokokban | DIH² MOOC

Csatlakozzon ehhez az angol nyelvű webináriumhoz, ahol a robotika jövőjének alakításába merülünk el gondosan kiválasztott szakértők vezetésével! A 45 perces eseményt Giuseppe Fragapane vezeti, aki megosztja a legfontosabb tudnivalókat a “‘Condition Monitoring in Robotized Shop Floors'” témában. A  DIH² MOOC eseményén való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Bővebben…

A Kamarai Oktatási Központ 2023 tavaszi képzési kínálata

A Kamarai Oktatási Központ 2023 tavaszán az alábbi képzéseket kínálja a Baranyában és a Dél-Dunántúli Régióban működő KKV-k számára:

 

Hatékony marketingmegoldások KKV-k számára

A képzés célja naprakész marketing alapismeretek közvetítése, eszközök, módszerek bemutatása és megismertetése, valamint a marketing gyakorlata terén alapszintű jártasságok kialakítása a tanfolyami résztvevőkben. A képzés további célja a szemléletformálás, olyan korszerű, a KKV-k munkatársai számára könnyen adaptálható és alkalmazható ismeretek, készségek és gyakorlat biztosítása, melynek segítségével sikeresen tudják támogatni vállalkozásuk, szolgáltatásaik piaci megjelenését, online és offline jelenlétét, marketingkommunikációját. A képzés olyan szintű tudásalapot biztosít a résztvevők számára, melynek segítségével a képzést követően önállóan is képesek ismereteiket bővíteni a témában.

Képzés tervezett időpontja: 2023. március 7-8-9., 21 óra.

Jelentkezési határidő: 2023.03.01.

 

Minőségirányítás

A képzés célja kiemelten a kis- és középvállalkozások minőségkultúrájának fejlesztése azzal, hogy közérthetően, tömören összefoglalja a minőséggel és minőségirányítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és gyakorlati módszereket.

Képzés tervezett időpontja: 2023. március 28-29-30., 21 óra.

Jelentkezési határidő: 2023.03.20.

 

Minőségirányítási belső auditor

A képzés célja kiemelten az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert bevezetni szándékozó, vagy már működtető kis- és középvállalkozások minőségkultúrájának fejlesztése azzal, hogy közérthetően, tömören összefoglalja a minőséggel és minőségirányítással, továbbá az auditálással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és gyakorlati módszereket.

Képzés tervezett időpontja: 2023. április 25-26-27., 21 óra.

Jelentkezési határidő: 2023.04.17.

 

További képzéseink:

 

Mérőeszköz felügyelő képzés

A képzés célja kiemelten a kis- és középvállalkozások mérésüggyel, mérőeszközök nyilvántartásával, kalibrálásával foglalkozó munkatársainak fejlesztése azzal, hogy a képzés közérthetően, tömören összefoglalja a kalibrálással és hitelesítéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és gyakorlati módszereket. A résztvevők ismerjék meg a nemzetközi mértékegység (SI) rendszer cégekre vonatkozó elemeit.

 

Ügyfélkezelés és minőségfejlesztés

A képzés célja a résztvevők számára olyan alapszintű elméleti ismeretek és gyakorlati jártasságok átadása, melyek segítségével cégeiket/szervezeteiket/intézményeiket aktívan támogatva képesek lesznek folyamataik minőségügyi szempontok szerinti értékelésére, fejlesztésére, szükség esetén a beérkező reklamációk hatékony kezelésére.

 

LEAN Menedzsment alapismeretek

A képzést elvégző átfogó képet kap a LEAN menedzsment területeiről, azok szerepéről a gyártási és vállalatvezetési folyamatokban. A képzésen megismerhető a LEAN alkalmazásának és bevezetésének a módszere, a LEAN bevezetési projekt megfelelő kialakítása.

 

Külpiacra lépés alapjai

A képzés célja a résztvevőknek bemutatni gyakorlati példákon keresztül a külpiacra lépés folyamatát, annak szükséges és elengedhetetlen lépéseit annak érdekében, hogy az ezzel járó kockázatot minimálisra csökkentsék, a folyamatot tervezni és modellezni tudják. A képzés során a résztvevők megismerkednek az export folyamatának tervezésével, fogalmainak, elméleteinek, modelljeinek alkalmazási lehetőségeivel. A képzés átfogó képet ad a külpiacra lépés kockázati tényezőiről, a szakterület szerint releváns információgyűjtési, elemzési és probléma megoldási módszerekről, ezek alkalmazási feltételeiről és korlátairól az ebben együttműködő szervezetekről és szereplőkről.

 

Szoftverfejlesztési alapismeretek Java nyelven

A képzés célja a programozás elméleti és gyakorlati alapjainak megismertetése a résztvevőkkel, számukra bemutatni a legmodernebb programozási módszertanok és technológiák alapjait. A résztvevők az elsajátított ismeretek és kompetenciák birtokában a munkájuk során rövid időn belül legyenek képesek alkalmazkodni a diverzifikált fejlesztői környezethez.

Képzés intenzitása: 26 óra, alkalmanként 2 x 60 perc

 

További információ a képzésekről a képzések nevére kattintva érhető el.

Jelentkezési lap

 

Felnőttképzési ügyfélszolgálat, panaszkezelés, kiegészítő tevékenységek, további információk:

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000151

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/00615

 

 

Get Ready for Japan – piaci lehetőségek és menedzsment képzés – online

Az EU Japan-Centre az idei évben is folytatja kéthetes Get Ready for Japan képzéssorozatát, melynek során a vállalkozások első kézből ismerhetik meg a japán üzleti környezet, kommunikáció és kultúra sajátosságait workshopok, és előadások során.

Miért érdemes jelentkezni?

 • megismerhetik és elsajátíthatják a japán üzleti környezet, az üzleti gyakorlatok és a japán stílusú személyes kommunikáció alapvető elemeit,
 • új üzleti kapcsolatokat alakíthatnak ki,
 • megismerhetik a japán társaságokon belüli döntéshozatali folyamatot, növelve a sikeres üzleti megállapodások számát,
 • megerősíthetik üzleti kapcsolatukat a jelenlegi japán ügyfelekkel, és megkönnyíteni a kapcsolatokat a jövőbeli partnerekkel.

Jelentkezés feltételei

A résztvevő

 • EU-tagállam állampolgára,
 • vállalkozása/munkaadója az EU-tagállamok területén található,
 • angol nyelvtudással rendelkezik,
 • vállalkozásnál menedzseri, vezetői pozíciót tölt be stb.
 • vállalkozásnak legyen Japánban történő piacralépésre, terjeszkedésre vonatkozó stratégiája.

A csoport létszáma 14 főre van korlátozva. A résztvevőket, a beérkezett jelentkezések szakmai szempontok alapján való rangsorolása után választják ki.

A részvétel ingyenes, de az egyes online üléseken való részvétel kötelező.

Jelentkezési határidő: 2022. március 10. (csütörtök)

Képzés időpontja: 2022. május 16-27.

A képzés és a jelentkezés további részleteiről bővebben:

Get ready for Japan

Innováció a testedzésben! – SMART FIT CUBE

A Gyapinet Bt. egy magyar-horvát együttműködés keretén belül (Interreg) olyan hozzáadott értéket képviselő közös terméket, a SMART FIT CUBE elnevezésű „ kondi állomást” fejlesztett ki a Ferrodus Kft. és a Defex Kft.-vel közösen, mely kombinálja a testedzést, a testedzési kontrollt és a digitális technológiákat, azaz az edzés során keletkezett adatok feldolgozását, elemzését, ellenőrzését, edzési programot, mindezt mobil applikáción keresztül bárhol, bármikor nyomon követve, oktatási anyagokkal és képzési módszertannal támogatva.

Bővebben…