Baranyai Virtuális Erőmű Program

2019. április 10-én, szerdán került sor a Virtuális Erőmű Program keretén belül a Baranyai Virtuális Erőmű Program létrehozásával kapcsolatos szándéknyilatkozat aláírására: Magyar Innovációs és Hatékonyság NKft., Pécs város, megyei önkormányzat, egyetem, kamara, egyházmegye és Leőwey Klára Gimnázium együttműködésében.

 

Baranyai Virtuális Erőmű Program logóA szándéknyilatkozat aláírásával felek megerősítették azon közös céljukat, hogy a jövőben mindent megtesznek azért, hogy hozzájáruljanak a regionális egyetértés kialakulásához a fenntarthatóságról, bátorítsák a helyi vállalkozásokat és magánszemélyeket is arra, hogy olyan értékeket kövessenek a mindennapos döntéseikben és olyan kezdeményezéseket támogassanak, amelyek biztosítják a fenntartható régió elérését.

A Virtuális Erőmű Program célja, hogy a partnerek energia- és CO2 megtakarításait pályázatain keresztül összegyűjtse, bemutassa, jó példáikat megossza és díjazza.

Fontosságát, súlyát jelzi, hogy a program fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök, védnöke Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, az országgyűlés volt elnöke.

Idén márciustól a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, mint mentorszervezet vesz részt a programban.

Az őszi pályázat várhatóan június elején nyílik meg. További információt az pályázatról az alábbi linken talál:

http://www.mi6.hu/ekp