Zipernowsky–DDGK fórum

2019. április 9-én közös fórumot tartott a PSZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziuma és a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) az iskola végzős

A tájékoztatót Amrein György az iskola igazgatója és Dr. Hirth Markus a DDGK elnöke nyitotta meg. A rendezvényen bemutatásra került a végzős tanulóknak a klaszter tagjai, a cégek tevékenységi körei, valamint megismerhették az aktuális nyitott álláspozíciókat, ezáltal is erősítve a piaci helyzetüket egyúttal ösztönözve a diákokat, hogy dolgozzanak helyi cégeknél és tanuljanak a helyi felsőoktatásban.

A fórumon egy-egy rövid prezentációban bemutatkozott a DDGK, ahol megismerhették nagyvonalakban a tagokat, a cégek fő tevékenységi köreit, a régiós kiterjedését. PTE-MIK bemutatta a gépész szakokat és az egyetem szerteágazó tevékenységét. Prezentációt tartott a nagyatádi szerszámelem gyártásban egyedülálló Büttner Kft., akiknél kiemelt hangsúlyt kap a duális képzés, ezen belül is a duális mérnökképzés. Végül bemutatkozott a német tulajdonú Spitzer Silo Pécs Kft., amely alumínium silójárműveket gyártanak. Fontos kiemelni, hogy a bemutatkozott cégek mind családi vállalkozások -mint általában a DDGK tagjai-, nagyon fontosak az emberi értékek a vállalkozások számára.

A fórum végén a hallgatóság tagjai főként a duális képzés gyakorlati megvalósításával kapcsolatban tették fel kérdéseiket a klasztertagok képviselőinek.