„Az Infratrainer visszavezeti az embereket a sportos és egészséges életbe”

A legmodernebb technológiák alkalmazásával saját fejlesztésű edzőgépet, az ún. Infratrainer fekvőkerékpárt dolgozott ki az Infratrainer Kft. A fejlesztés lényege, hogy infrasugarak segítségével növelik az edzés hatékonyságát, a szervezet méregtelenítését és zsíranyagcseréjét. A pécsi vállalkozás fejlesztéseibe más baranyai vállalkozásokat is bevon. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a wellness-fitnesz piacon hiánypótló gépet és a hozzá tartozó szolgáltatást Baranya Megyei Innovációs Díjjal ismerte el.

– Létezett már hasonló gép külföldön a 2000-es években, de a dizájn és a technológia terén nem volt túl innovatív és nagyon magas volt az ára, így meg is szüntették a gyártását. Az üzlettársam, Deák Csaba nekilátott, hogy egy hasonló elven működő gépet hozzon létre. A prototípussal kapcsolatban nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett, de egy időre holtpontra került a projekt. Én 2007-ben kezdtem teljesen újratervezni és továbbfejleszteni az eszközt, így készült el az Infratrainer mai formája, amelyet sikerült piacképes termékké alakítani és a projektet gazdaságilag is működőképessé tenni – foglalja össze röviden a berendezés történetét Vida Márk, az Infrtatrainer Kft. egyik tulajdonosa.

– Mi az Infratrainer lényege?

– A gép, illetve a hozzá tartozó szolgáltatás hiánypótló a wellness-fitnesz piacon. Azoknak tud nagy segítséget nyújtani, akik súlyfelesleggel rendelkeznek, de nem sportolnak, nincs állóképeségük, ezért a hagyományos edzésformák túl megerőltetők a számukra. Az Infratrainer edzés személyre szabva és alacsony intenzitáson (pulzusszámon) történik, a nagy teljesítményű infrafény beindítja a szervezet méregtelenítését és zsíranyagcseréjét, aminek pozitív hatását a beépített pulzáló mágnesterápiás készülék is fokozza. Az Infratrainer visszavezeti az embereket a sportos és égészséges életbe.

– Miért fontos az önök számára az innováció?

– A piaci verseny mindenkitől megköveteli a folyamatos fejlesztést, az előremutató és innovatív termékeket, szolgáltatásokat, és mi sem akarunk lemaradni, sőt. Szeretnénk magasan kiemelkedni ebben a szegmensben, a most zajló fejlesztéseink is ezt a célt szolgálják.

– Miként működnek együtt a helyi vállalkozásokkal a fejlesztésekben?

– A külső fejlesztéseink elektronikai és informatikai jellegűek, ezekben 3-4 helyi kis vállalkozás nyújt nagy segítséget számunkra.

– A Baranya Megyei Innovációs Díjnak milyen értéke van az üzleti életben?

– Amikor néhány évvel ezelőtt leginkább még a hazai piacra gyártottunk, jól jött volna ez a fajta „támogatás”. Mára a tevékenységünkben jobbára a nyugat-európai és a tengerentúli piacok dominálnak, ott ez a díj talán már kevésbé számít.

K. T.