„Folyamatosan fejlesztjük a gépparkunkat, így több munkát tudtunk elvállalni”

A pécsi székhelyű, 100%-ban magyar tulajdonú, több generációs Huniolift Kft. fő profilként lemezvágással, élhajlítással és felvonóalkatrészek gyártásával foglalkozik. Nemzetközi piacra szállítanak, összbevételük 93%-a exportból származik. A cég folyamatosan fejleszt és helyi beruházásokat hajt végre.

Exportárbevételük a 2017-es évet követően 2018-ban 25%-kal nőtt. A Huniolift sikeres exporttevékenységét a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Baranya Megyei Export Díjjal ismerte el.

A Huniolift Kft. nevében utal Magyarország 2004-es Európai Unióhoz való csatlakozására, amely megkönnyítette a cég és még sokak számára az európai piacok elérését. 15 év hazai, valamint külföldi szakmai tapasztalat és siker alapozta meg a vállalkozást, amelyet évről évre egyre korszerűbb, könnyebben kezelhető gépekkel bővít a cégvezetés. Ez a fejlődés tette lehetővé az exportbevételek példaértékű növekedését – mondja Dörmer László tulajdonos.

– Folyamatosan fejlesztjük a gépparkunkat, több új, korszerű berendezést vásároltunk, ezáltal több munkát tudtunk elvállalni az elmúlt időszakban, így növekedhetett az exportárbevételünk.

– Milyen elvárásokat támaszt a külföldi piac a Huniolift felé?

– Azonos minőségű termékeket kell gyártanunk, mint amiket a piacon jelenlévő hasonló profilú cégek készítenek. Ezen kívül folyamatosan végzünk fejlesztéseket a vállalkozásban, így az új termékek értékesítése által nőhet az árbevételünk.

– Mi a cég sikeres működésének a „titka”?

– A fő erősségünk, hogy többfajta technológiát használunk, a lemezek megmunkálásától az elektronikák gyártásáig minden helyben készül, ezért képesek vagyunk gyorsan és az egyedi igényeket is kiszolgálni.

– Milyen értéke van az üzleti életben a Baranya Megyei Export Díjnak?

– Jó érzés volt megtapasztalni, hogy kiemeltek bennünket a vállalkozások közül. Sokan gratuláltak és úgy érzem, egy ilyen Export Díj jelzés mindenki számára, hogy egy nemzetközi piacon jelenlévő, fejlődő vállalkozás lehet a leendő üzleti partnerük.

K. T.