Hannoveri kiállításon a DDGK

Idén 2019.04.01-04 között rendezték meg a hagyományos Hannoveri gépipari és automatizálási kiállítását, amely a világ legnagyobb ilyen jellegű kiállítása. A rendezvényen a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) több tagja is képviseltette magát.

A rendezvény nagyságát mutatja, hogy idén több mint 30 országból, közel 2000 kiállító vett részt. A kiállítás nem csak arra teremt kiváló alkalmat, hogy az iparágak képviselői be tudnak mutatkozni egymásnak, a látogatóknak, hanem arra is, hogy a rendezvény ideje alatt B2B tárgyalások keretében az elsődleges kapcsolatot fel tudják venni egymással a cégek képviselői. Ezek a bemutatkozó tárgyalások jó alapjai lehetnek egy későbbi tartósabb üzleti együttműködésnek.

Néhány érdekesebb információ arról, hogy milyen szekciói voltak a kiállításnak, mikkel találkozhattak a látogatók. Az ipari automatizációtól kezdve az ipari informatikán keresztül, az erőátvitel és a folyadéktechnológia területéig- a gépipartól és a robotikától egészen az automatizálásig. A vásár bemutat virtuális termékfejlesztésre, a termelés tervezésére és ellenőrzésére szolgáló szoftvereket, valamint prediktív analitikai programokat.

Idén a Strauss Metal Kft., a SAMPO Kft., és a KONTAKT-Elektro Kft. vett részt a kiállításon a Klasztertagok közül, akik hangsúlyozták az iparban a számítástechnika előretörését, hiszen a kiállításon évről évre növekvő mértékben vannak jelen a világ vezető IT cégei. Kiemelték az informatika és gépgyártás kombinációját, egy jól kiválasztott szoftverrel gyakorlatilag lépésről-lépésre le lehet modellezni a gyártóberendezéseket, komplett gyártóüzemeket, ezért ajánlatos, hogy egyénileg mindenki figyelemmel kísérje a szimulációs technológiák fejlődését, tágabb értelemben az ún. ipar 4.0-ás technológiákat.

Összességében elmondható, hogy a kiállításon résztvevő tagok hasznos információkkal gazdagodtak és több olyan megbeszélést tudtak lefolytatni, amelyből később üzleti kapcsolat is kialakulhat.