Minden sikeres vállalkozás mögött áll egy vállalkozásfejlesztési tanácsadó

Mint sokan, Czirják Tamás is főállás mellett kezdett vállalkozni, legelőször egy bio- és reformélelmiszerekkel foglalkozó webáruházzal. Rengeteg tanulással és a hullámvölgyek által megélt tapasztalatokkal annyi ismeretet szerzett ezen a téren, hogy egyre több vállalkozás fordult hozzá üzletfejlesztéssel kapcsolatos segítségért. Mára főként vállalkozófejlesztési tanácsadással foglalkozik és azt vallja: egy vállalkozási ötlet sikere a vállalkozó gondolkodásmódjától függ, nem elsősorban a piactól.

– Hiszek az értékesítésben. Az, aki ma nem tud értéket adni, az nem tud hosszú távon működni. A megkeresések általában úgy érkeznek, hogy konkrét dolgot kellene megvalósítani, de nagyon gyorsan kiderül, hogy az elképzelés illik-e egy olyan rendszerbe, ami elegendő pénzt termel és elég szabadidőt biztosít a vállalkozónak – mondja Czirják Tamás.

Melyek azok a főbb ismérvek, amelyek egyedivé teszik az ön vállalkozását?

– Szerintem bármely területen lehet maradandót alkotni, mert ha a vállalkozó minőségi szolgáltatást nyújt és segít az ügyfele problémájában, akkor szükség van rá. A projektjeimben mindig két dologra törekszem: hogyan tudom támogatni a velem szemben ülőt abban, hogy kilépjen a komfortzónájából (a gondolkodásmód hogyan változzon) úgy, hogy ne másét vegye át, hanem a benne lévő lehetőségekre építkezve olyat alkosson, amire eddig nem is gondolt. Másrészt pedig csinálja, és ne agyaljon rajta! Az élet nem arról szól, hogy mit tettem a múltban, hanem arról, hogy mit teszek a jelenben. A MOST hatalma az egyetlen lehetőség a változásra. Így a felismerésben, a változásban segítem a hozzám fordulókat.

Az egyik ügyfelem azt mondta, hogy „Tamás, neked az a fontos, hogy én sikeres legyek!” Azt hiszem, rátapintott a lényegre. A siker bármi lehet, de a célom, hogy ez mindig érték legyen, mégpedig olyan, ami az ügyfélnek jelent VALÓDI értéket.

– Miért csatlakozott a kamarai közösséghez?

– Több előadáson is részt vettem, amit a kamarában tartottak. Egy évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem, hogy a tudásomat tovább kell adni. Sokat köszönhetek Piacsek Lászlónak, aki által ebben az évben már 3 tréning lebonyolításában is közreműködhettem. Olyat adtunk a résztvevőknek, ami segítette őket a vállalkozásukban és a személyes gondolkodásuk változásában. Ha egy dolgot javasolhatnék útiránynak, akkor azt ajánlanám: keresd folyamatosan azt, hogy miként tudod jobban segíteni az ügyfeleidet, és ha ezt megtaláltad, akkor CSAK CSINÁLD mindkettőt folyamatosan!

Kis Tünde