„Mint üzleti, szakmai közösség fontos számomra a kamara”

Kutseráné Pernyéz Zsuzsanna szakmai munkájával évek óta segíti a kamarai projektek megvalósítását és a megyei üzleti közösséget. A Humán Innovációs Csoport Nonprofit Kft. ügyvezetője, szervezetfejlesztő, coach szakember a kamarai Humán Klub elnöke, aktivitása a kamarai munkában is megjelenik. Kutseráné Pernyéz Zsuzsanna tevékenységét a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Kiváló Kamarai Munkáért Díjjal ismerte el.

– Miért fontos az ön számára a kamarai üzleti közösséggel való együttműködés?

– Mint szakmai közösség fontos számomra a kamara, hiszen olyan cégeket, szakembereket, személyeket tömörít, akikkel jól tudok együttműködni. Ilyen szempontból nagyon hasznosak a különböző klubok, mint a Humán Klub vagy az Üzletasszony Klub, amelyek munkájában részt veszek. Így jönnek létre szakmai, illetve emberi kapcsolatok, és ezen a módon alakulnak a kamarával közös projektjeink is. A harmadik ok pedig az üzlet, nagyon fontos bekapcsolódni az üzleti közösségbe, mert egymás között is tudjuk a szolgáltatásainkat és a termékeinket értékesíteni, illetve ezen a kapcsolati rendszeren keresztül akár más partnerekhez is eljuthatunk. Rendszeresen járok a kamara üzleti rendezvényeire, számomra a nemzetközisége miatt nagyon izgalmas volt az Open4Business-en való részvétel is.

– Milyen sikeres projekteket valósított meg együtt a kamarával?

– 2008-ban volt az első közös projektünk, az volt a címe, hogy ÉVA – Érvényesülj a Vállalkozásodra Alapozva, ezzel női vállalkozásokat, illetve olyan hölgyeket céloztunk meg, akik vállalkozást akartak indítani. Ez a vonal azóta is töretlenül benne van az együttműködésünk fókuszában, a jelenlegi közös projektünk is hasonló, a Szigetvári Család- és Karrierpontot működtetjük a kamarával. Ebben cégeket is megcéloztunk a rugalmas foglalkoztatás, az alternatív munkarend bevezetésével. És egy újabb pályázatra is készülünk, szintén a nők vállalkozás irányába való segítése a témája egy lehetséges horvát-magyar együttműködésnek.

– A Humán Klub vezetőjeként miként tudja megfogalmazni, miben áll a Humán Klub (és az általa szervezett humán konferencia) sikere?

– A Humán Klub azoknak a szakembereknek nyújt támogató közösséget, akik a HR vagy a fejlesztés területén dolgoznak, itt át lehet beszélni a szakmai kérdéseket, akár a legújabb módszereket használva, ezért is hiánypótló a klub. Emellett igyekszünk üzletileg is segíteni a másikat, egymást ajánlani a partnereinknek. Nagyon fontos a tagjaink fejlesztése, de az is, hogy a HR-rel kapcsolatos gondolatköröket a környezetünkkel is megosszuk, ezért nyílt üléseket is szoktunk tartani. A humán konferencia ennek a munkának egy esszenciális megnyilvánulása, amikor egy napban nagyon sokféle tudáshoz, módszertanhoz, lehetőséghez lehet hozzáférni a HR-rel, a humánerőforrás-fejlesztéssel kapcsolatban.

Kis Tünde