Kiemelkedő teljesítmény a Szabó Fogaskerékgyártó Kft.-nél

Közel 50%-kal tudta növelni nettó árbevételét a Dél-Dunántúli Gépipar Klaszter tagja (menedzsment szerv: PBKIK), a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. az előző évhez képest, árbevételük 2018-ban meghaladta az 1,4 Mrd Ft-ot.

A cég 1996-ban alakult, kaposvári telephelyükön közel 50 főt foglalkoztatnak. Fő profiljuk: a forgácsoló munkák kivitelezése, fogazott alkatrészek (fogaskerekek, kúpkerekek, tengelyek, bordástengelyek, hajtóművek) gyártástervezése, és gyártása, valamint ezen túlmenően hőkezelést is végeznek.

A cég a jelentősen megnövekedett megrendelésállományának teljesítése érdekében a gyártókapacitást bővített, hőkezelő üzemet hozott létre, és további nagyvolumenű beruházást kíván végezni a jövőben is. Jelenleg egy 2 500 m2-es üzemcsarnokban működnek, azonban ezt a telephelyet mára már kinőtték és tervezik, hogy egy új 5 000 m2-es csarnokba költöznek, ahol a logisztikai és raktározási feladatokat is könnyebben el tudják látni.

Jelenleg a hőkezelő kemencéikkel saját termékeiket hőkezelik, azonban tervezik, hogy a jövő év közepétől bér hőkezelést is vállalnak, ha továbbra is ilyen volumenű lesz az ipar ezen ágának a növekedése.

A Szabó Fogaskerékgyártó Kft.-ről a hivatalos weboldalukon (http://www.szabofogaskerek.hu/) bővebben is olvashat.