Minőség-Innováció 2019

Magyarország 2013-ban kapcsolódott be az évente megrendezett “Minőség-Innováció” pályázatba, amely az innovációs teljesítmények nemzetközi megmérettetésére ad lehetőséget, elsődlegesen a vevői-fogyasztói igények szempontjait állítva fókuszba. A verseny hazai fordulóját a European Organization for Quality Magyar Nemzeti Bizottság (EOQ MNB) Egyesület szervezi. Az általa kiválasztott Nemzeti Díjnyertes projektek vehetnek részt – saját döntésük szerint – a verseny nemzetközi fordulóján.

Finnország 2007-ben útjára indított kezdeményezésének célja az innovációs eredmények nemzetközi elismertetése, a résztvevők versenyképességének növelése. A magyar pályázók ebben évek óta kiemelkedően sikeresek: 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban két-két, 2017-ben pedig egy hazai pályázat nyert díjat a nemzetközi zsűritől. Az NKFI Hivatal által támogatott “Minőség-Innováció 2018” pályázat újabb sikereket hozott a hazai versenyzőknek, hiszen a hét Nemzeti Díjnyertes közül hat elnyerte a Finn Minőségügyi Szervezet elismerő oklevelét.

“Minőség-Innováció 2019” címmel az EOQ MNB Egyesület ebben az évben is meghirdeti a pályázatot, a verseny finn koordinátorával együttműködve. Pályázni a következő kategóriákban lehet:

 • Nagyvállalatok
 • Kis- és középvállalkozások
 • Mikro- és startup vállalkozások
 • Közszféra és nonprofit szervezetek
 • Oktatási szférában működő intézmények
 • Egészségügyi szférában működő szervezetek
 • Felelős és a környezet fenntarthatóságára irányuló innovációk (bármely kategóriában)
 • Potenciális innovációk (bármely kategóriában)
  A pályázatok beadási határideje: 2019. szeptember 20.

  A kategóriánkénti első helyezetteket (Nemzeti Díjnyerteseket) az EOQ MNB Egyesület a pályázók közreműködésével a nemzetközi zsűri elé terjeszti. A nemzeti díjkiosztóra 2019 novemberében Budapesten, a nemzetközi díjkiosztó gálára pedig 2020. február 5-6-án Tel-Avivban kerül sor.
  A pályázatról és a nevezésről további információ az EOQ MNB Egyesület weboldalán érhető el.