Baranya megyében is elindult a beszállítói- és külpiaci mentoráltak kiválasztása

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara társszervezésében megtartotta nyitórendezvényét a GINOP 112. vállalkozói mentorprogram, mellyel egyidőben megjelentek a megyei, beszállítói és külpiaci területen mentorálandó kis- és középvállalkozások (kkv-k) kiválasztására vonatkozó pályázati felhívások a már futó Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) beszállítói mentoráltnak olyan termelőtevékenységet folytató kkv-kat keres, amelyek be kívánnak lépni a hazai, illetve uniós/nemzetközi beszállítói láncokba. Külpiaci mentoráltnak pedig olyan kkv-k érdeklődését várják, amelyek exportképesek és bővíteni szeretnék a külpiaci tudásukat, valamint be kívánják indítani külkereskedelmi tevékenységüket, neves közepes vagy nagyvállalatok közreműködése mellett.

A jelentkezéseket a www.vallalkozztudatosan.hu címen 2019.10.09.- ig lehet benyújtani.

 

A beszállítói és külpiaci mentorálás elsődleges célja – a kormányzati célokkal összhangban – a kkv-k ösztönzése termelési, szolgáltatási színvonaluk emelésére.

A beszállítói alprogram célja, hogy a hazai kkv-k be tudjanak lépni a hazai és nemzetközi beszállítói láncokba – ezáltal akár potenciális beszállítóivá válhatnak nem csak a programban részt vevő, így integrátori szerepet is betöltő mentorcégeknek, de számos más, a beszállítóik elé magas követelményeket állító hazai és külföldi vállalkozásnak.

A megyében a Lafarge Cement Magyarország Kft., a Z-Elektronika Kft. és a Seres Gépipari és Kereskedelmi Kft. beszállítói mentorcégek mellé várják 4-4-4 db mentorálandó kkv jelentkezését.

A külpiaci alprogramban a magyar tulajdonú kkv-k exportképességének kialakítása, illetve annak növelése, továbbfejlesztése a cél.

A megyében a Magnus Aircraft Zrt. és a Manual Divat Kft.  külpiaci mentorcégek mellé szintén várják 6-6 db mentorálandó kkv jelentkezését.

A már megerősödött, minőségileg magasabb szintet elért kkv-k képesek lesznek önállóan bekapcsolódni a nemzetközi munkamegosztásba akár beszállítóként, akár közvetlen exportőrként. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram e célok eléréséhez Baranya megyében is csoportos, szakmai mentorálással nyújt segítséget a fenti 3 beszállítói és 2 külpiaci mentorcég közreműködésével.

 

A pályázati felhívásokról és a jelentkezésről bővebb információt a projekt honlapjáról – www.vallalkozztudatosan.hu – és a megyei programkoordinátoroktól lehet megtudni.

 

A Széchenyi 2020 program keretében 3,3 Mrd Ft európai uniós támogatás segítségével 2020 végéig megvalósuló projektet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (2,3 Mrd Ft) az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (0,2 Mrd Ft), illetve a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal (0,8 Mrd Ft) konzorciumi együttműködésben valósítja meg.

 

 

További információ:

Buzási Orsolya megyei programkoordinátor, mobil:+36 20 372 9570 ,  e-mail:

 

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara logója