Ünnepélyes tanévnyitó és ExxonMobil teremátadó a Pécsiközgázon

2019. szeptember 5-én tartotta a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Ünnepélyes tanévnyitóját a Halasy-Nagy József Aulában, amelyet követően az ExxonMobil több millió forint értékű támogatásával nyáron felújított B316-os terem átadójára is sor került. Az esemény apropójából a tanévnyitón és az ünnepélyes teremátadón az ExxonMobil képviseletében két neves vendéget is köszönthettek: Toby Hayst (az ExxonMobil PMI Product Accounting Process Managerét) és Romke Noordhuist (az ExxonMobil Lead Country Managerét). A tanévnyitón beszédet mondott Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, és egyben a Pécsiközgáz Alumnija.

Rabb Szabolcs, arra bíztatta az elsőéveseket, hogy éljenek a Pécsiközgáz nyújtotta lehetőségekkel. Beszédében kiemelte, hogy a szakmai tudás mellett a legfontosabb képességeket most kell elsajátítaniuk, mint a kreatív gondolkodás és problémamegoldást, a váltásra, újításra való nyitottságot. „Pécs egy szellemi műhely, ahol számos gazdasági innovációs projekten dolgozunk a Közgazdaságtudományi Karral együttműködésben.” Ennek előnyeit a Pécsiközgáz hallgatói is élvezhetik, hiszen számos hazai és nemzetközi karrierlehetőségek megnyílik előttük.

A rendhagyó ünnepség tökéletesen szemlélteti, hogy a Közgazdaságtudományi Kar egyre szorosabban fonódik össze a vállalatokkal mind regionális mind nemzetközi színtéren. A szokásos dékáni köszöntő helyett a helyi gazdaság szereplők egyik integrátorának képviselője buzdította a hallgatókat a félév kezdésekor, míg nemzetközi vérkeringésbe ágyazottságot az ExxonMobil vezetőinek részvétele és támogatása testesítette meg. A vállalat érdeklődése azt is mutatja, hogy a Közgazdaságtudományi Kar által kínált gazdasági képzéseken tanuló hallgatók előtt számos hazai és nemzetközi karrierlehetőség áll.

A Kar mindennapi életben is kiemelt szerepet játszik a nemzetköziesedés. Évről-évre egyre több külföldi diák tanul a magyar fiatalokkal együtt és szerez diplomát az épület falain belül. A multikulturális környezetben rejlő előnyök kihasználására az új teremben is számos lehetőség kínálkozik, a modern berendezés növeli a hallgatók közötti csoportmunka hatékonyságát és az interaktív tanulást.

Forrás és fotó: PTE KTK