Negyed évszázados a Villányi Borút Egyesület

Október 25-én ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Villányi Borút Egyesület. A jelenleg 17 önkormányzattal és 82 szolgáltató taggal működő szervezet a Siklósi Vár lovagtermében tartott gálarendezvényt.

A rendezvényen volt borúti dolgozók, elnökök és meghívott szakértők vettek részt. Először adták át az Egyesület 25 éve tartó munkásságának alkalmából alapított Becker Leonóra díjat, melyet kétévente a Borút munkásságáért eredményesen tevékenykedő magánszemélyeket és szervezeteket szeretnék kitüntetni.

Elsőként Tiffán Ede, az Egyesület első elnöke és a Bartók Béla Férfikar részesült a megtiszteltetésben.

Becker Leonóra kapta Kamaránktól  2016-ban poszthumusz a Siklósi Idegenforgalmi díjat. Becker Leonóra egyik alapítója és haláláig mozgatórúgója volt az 1994-ben megalakult, első hazai, Villány-Siklósi Borútnak. Több cikluson keresztül Palkonya polgármestere, a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék programsorozat megálmodója. Ő hozta Palkonyára az Európa Kulturális Faluja mozgalmat. A turizmusban és a vidékfejlesztésben végzett munkájáért már eddig is számos elismerésben részesült. Becker Leonóra 2015. december 26-án hunyt el, óriási önuralommal viselt betegségében. Szinte az utolsó pillanatig dolgozott.