Pálinkafőző és saját termék fejlesztése a Kárászi Pálinkafőzdében

A kárászi Gáti Papa Szociális Szövetkezet 2017 évben 48.734.700.-Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a GINOP-5.1.3-16 „Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése” című felhívásra benyújtott pályázaton. Az 58,6 millió forint összköltségű beruházás keretében többek között eszközbeszerzésre, új munkavállalók bérének támogatására, oktatásra került sor.

A szövetkezet a piaci pozíciójának megtartásához, további erősítéséhez és a rentábilis működéséhez elengedhetetlen a több lábon állás és a folyamatos fejlesztés, szem előtt tartva a térség sajátos munkaerő és gazdasági helyzetének javítását, amelyet jelen projekt keretében kíván tovább erősíteni.

A pályázat segítségével az idényjellegű bérfőzést váltják ki az egész évre munkalehetőséget biztosító saját márkás (jövedéki) termék előállításával és értékesítésével, így egész évben tudnak a tagoknak, dolgozóknak munkát biztosítani.

A pályázat részeként 8 fő új munkavállaló foglalkoztatása valósult meg, 7 fő 8 órás és 1 fő 4 órás foglalkoztatásban. Az új munkavállalók 50%-a hátrányos helyzetű. A munkavállalók foglalkoztatása befejeződött, jelenleg a tovább foglalkoztatás zajlik. Számunkra gyümölcspálinka gyártó betanító és munkaerő-piaci képzést tartottak.

A dolgozók munkavégzéséhez szükséges eszközök kerültek beszerzésre a gyümölcs feldolgozáshoz, erjesztéshez, és tároláshoz, palackozáshoz szükséges technológiai berendezések. E gépsor beszerzése közbeszerzéshez kötött, amely már lezajlott, és a gépsor már ebben a szezonban munkába is állt.
A saját termékhez tartozó saját márka kialakítása a Band építés és a piacra jutást elősegítő marketing tevékenység is már megkezdődött.

A projekt során Projekt menedzser és Pénzügyi szakértő, Jövedéki ügyintéző segítette a megvalósítást, továbbá sor került a honlap fejlesztésére is.