Legoval tanulni, megérteni, kommunikálni…

Az érdeklődők a kamara Humán klubjának legutóbbi rendezvényén egy olyan módszerrel ismerkedhettek meg, mellyel könnyebb a kommunikáció, a megértés, a problémamegoldás.

Ahogyan a Lego elemek kapcsolódnak össze, úgy kapcsolódik össze az építés során a jobb és bal agyfélteke és jelenik meg az analitikus, racionális gondolkodás mellett a kreativitás, az intuíciók és a holisztikus megközelítés. Ezt az energiát hozza vissza a Lego Serious Play az üzleti világba.

A klub által szervezett workshopon Hlavay Richárd tréner, facilitátor – a Bricks Magic Kft. alapítója – mutatta meg az érdeklődőknek a Lego Serious Play módszert.A Lego Serious Play egy különleges vizuális nyelv, amelyen könnyebb a megértés és a kommunikáció, ezért rendkívül hatékony problémamegoldásban, stratégiaépítésben, üzlet- és szervezetfejlesztésben. A programon a résztvevők egy facilitátor vezetésével 3D-s Lego modelleket építenek, ezekkel, ezeken keresztül mutatják be, illetve meg egymásnak gondolataikat egy-egy kérdésről, helyzetről, problémáról. Az egyéni és közös építés fejleszti a bizalmat, az együttműködést, az érzelmi intelligenciát, garantálja a résztvevők bevonódását, így egyetlen ötlet, gondolat sem vész el a közös munka során.

A módszerről bővebben a bricksmagic.hu oldalon olvashatnak.

További információ a klubéletről, csatlakozásról ITT.