Sikeres egyeztetés a hatékonyabb közlekedésért

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara fontosnak tartja, hogy a helyi vállalkozások üzleti közösségeket és partnerségeket tudjanak kialakítani, melyben a kamara sokszor közvetítő szerepet vállal. Több szegmensben, köztük a hatékonyabb közlekedés elérésében segíti a felek egymásra találását. Ennek a törekvésnek az egyik példája a Pécsi Ipari Parkban dolgozók napi munkába járásának javítása.

A kamarához nyár elején megkeresés érkezett, mely szerint a Pécsi Ipari Parkban többen is dolgoznak a Komlói Kistérségből, akik számára nehézséget okoz a munkába járás, különös tekintettel a műszakbeosztásokra.

A Pécsi Ipari Park és környéke számos vállalkozásnak, több ezer munkavállalóval biztosít helyszínt, ezért is tartottuk fontosnak a megkeresést, hogy erre a problémára megoldást találjunk és elérjük, hogy a távolsági buszok gyakrabban, a műszakokhoz igazodva közlekedjenek az Ipari Parkba.

A Pécsi Ipari Parkban telephellyel rendelkező vállalkozások kérésére kamaránk egyeztetést kezdeményezett a Volánbusz Zrt-vel annak érdekében, hogy a dolgozók munkába járási feltételei javuljanak, a menetrendek a műszakokhoz igazodjanak.

Ennek eredményeként a Volánbusz Zrt. a vállalkozások kéréseinek eleget téve, a munkavállalók és vállalkozások igényeihez igazítva dolgozta ki menetrend módosítási javaslatait, melyek december 15-től életbe is lépnek.

Az együttgondolkodás, az egyre szorosabb együttműködés nagy mértékben köszönhető a Volánbusz Zrt. rugalmasságának, nyitottságának. Ez a partnerség jól példázza, ha a helyi közösségek összefognak, együttműködve hatékonyabbá válhatnak.