Mi újság a Büttner Kft.-nél?

2019 utolsó negyedévében céglátogatáson voltunk a nagyatádi Büttner Kft.-nél.

 

A társaság 1992-ben alakult és 100%-ban magyar tulajdonban van, 2013 óta tagja a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszternek (menedzsment szerv: PBKIK). A szerszámelemgyártás és precíziós CNC megmunkálás területén piacvezetővé vált Magyarországon, de Európában is a jelentősebb gépipari vállalkozások közé tartozik. A Kft. fő tevékenységi köre, gépipari forgácsoló megmunkálások CNC technológiával, magas precizitással mikro, kis, közepes és nagy mérettartományban.

Szolgáltatásaik közé tartozik a teljesség igénye nélkül: szerszámlapok fúratlan és fúrt kivitelben, szabványos és egyedi méretekben, ötvözetlen és ötvözött acélból és alumíniumból, műanyag fröccsöntő és alumínium nyomásos öntő szerszámházak, szerszám-normáliák, bérforgácsolás, bérmérés.

Főbb partnereik a német autóipari óriások Tier 1- és 2-es szereplői, kupakgyártás csomagolástechnikai világpiac vezetői, szivattyúgyártás világpiaci vezetői, Közép- és Nyugat-Európa legnagyobb műanyag fröccsöntő és lemezalakító szerszámgyártói.

2018-as árbevételük elérte az 5 Mrd Ft-ot, a Büttner Kft 27 éves működése során szerves fejlődéssel elérte a KKV kategória felső határát, dolgozói létszámuk megközelítette a 280 főt.

A céglátogatáson a társaság ügyvezető igazgatója dr. Büttner Tamás beszélt a cég aktuális helyzetéről, jövőbeni terveiről. Elmondta, hogy a német autóipari projektek befagyasztása és a globális lassulás ellensúlyozása érdekében fokozzák aktivitásunkat képviseleteiken keresztül, ill. szakvásárokon gyakrabban láthatjuk a Büttner Kft.-t Németországban, Ausztriában, a Benelux államokban és Svájcban. A szerszámgyártó szegmensen kívül új gépipari piacokra is felkínálják univerzális gépparkjuk kapacitásait és szaktudásukat kül- és belföldön egyaránt. A hagyományos export piacaik mellett – Németország, Ausztria- más országokba („keleti nyitás”) irányuló piaci aktivitásukat is megkezdték (pl. Oroszország, Törökország, Szerbia).

A 2019-es év egyik legfontosabb híre, hogy részben önerővel, részben állami és banki támogatással elkészült a BÜTTNER TECHNIKUM. 2020-ban elkezdik a műhelyek, laborok, tantermek berendezését, így a 2020-2021-es tanévben biztosan ebben a modern, minden igényt kielégítő épületben folytathatják a már messze földön híres duális rendszerű gyakorlati képzéseiket. Jelenleg 83 tanulószerződésük van, 2 középiskolából, valamint 5 felsőfokú képzésben résztvevő hallgató csatlakozott a duális képzésükhöz.

Az ügyvezető elmondta még, hogy a társaság 2019-ben is csatlakozott a Modern Gyárak Éjszakája rendezvénysorozathoz, amely során közel 60 fő látogatott el hozzájuk novemberben és ismerhették meg jobban a cég működését.

A Büttner Kft. folyamatosan fejlődő, innovatív, cég, melynek kapcsán egy K+F pályázat keretében a Pannon Egyetem veszprémi kampuszával karöltve 4 éven keresztül egy speciális bevonatolást fognak kifejleszteni, melynek munkálatai már a 2020-as év elején megkezdődnek. A projekt költségvetése 1 Mrd Ft.

Gratulálunk a Büttner Kft.- nek a sikeres projektjeihez és a Büttner Technikumhoz!

A Büttner Kft.-ről bővebben a http://www.buttner.hu/ oldalon olvashatnak.

Forrás: Büttner Kft.