Újabb EuroSkills válogató Pécsen

A januári festő, díszsítőfestő versenyszám után, 2020. február 14-én a szárazépítő szakma válogató versenyének adott helyszínt az országszerte egyedülálló tanműhelyi adottságokkal rendelkező Pollack Mihály Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola.

 

A versenyzőket Metzger Tibor, a Pécsi Szakképzési Centrum kancellárja, Lantos Károly, a Pollack Mihály Szakgimnázium igazgatója és Puttler Csaba (Knauf Kft.), a zsűri elnöke is külön köszöntötte.

A szárazépítő versenyszám hazai szakmai támogatója, fő szponzora a Knauf Kft. A cég idén harmadik éve vesz részt támogatóként a nemzetközi versenyeken. Fő feladatuk a válogatóversenyek megszervezése, lebonyolítása, továbbjutó versenyző kiválasztása, majd felkészítése a nemezközi versenyre.
A válogató 4 fővel zajlott, de versenyen kívül egy – két pécsi magasépítő technikus tanulóból álló – csapat is kipróbálhatta magát. A versenyfeladat egy skills-es gyakorló feladat volt, aminek elkészítéséhez az alapképzettségnél sokkal magasabb szintű felkészültség szükséges. A feladat elvégzésére 4 óra állt a versenyzők rendelkezésére. Fő értékelési szempont a pontosság, de a versenyzők egy alkalmassági elbeszélgetésen is átestek, mely a szakmai ismereteken túl a mentális felkészültséget is méri.

A versenyen az az 1 fő került kiválasztásra, aki az EuroSkills Graz 2020. szakmai Európa-bajnokságon képviselni fogja hazánkat.