Magyar Kézműves Remek 2020 pályázat

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kétfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Az MKIK 2002-ben indította útra a „Magyar Kézműves Remek” pályázatot. A magyar kézműves hagyományok és adottságaik jobb hasznosítása érdekében született kezdeményezés keretében a kiemelkedő kézműves termékek alkotói a ”Magyar Kézműves Remek” elismerő címben részesülhetnek. A 2019-es kiírásra 124 pályamű érkezett be, melyből 4-et baranyai kézműves küldött be. A kézműves szakma teljes körét átfogó pályázati lehetőség értékét a szakmai elismeréssel való díjazás adja meg, marketing-, illetve megjelenési lehetőséget nyújtva. A „Magyar Kézműves Remek” elismerő oklevél mellett valamennyi díjazott lehetőséget kap arra, hogy használhassa a brand logóját. 2019- ben 47 pályamű kapta meg az elismerést. Baranyából az alábbi pályaművek születtek: Keresztes Levente – Kopjafa; Élő József – Busó álarc és Busó alak; Dr. Markovits Antal – Íz- Tár ételízesítő és FANNI fasírtporok; Dékány-Szabó Ildikó – Fonott kisszék. A zsűri a baranyai pályázók közül Keresztes Levente, ács-asztalos pályamunkáját emelte:. A faragástechnika kiváló, a kopjafa motívumrendszerét megfelelően használja, letisztult élek és sima felületek jellemzik –hangzott az indoklás. Rajta kívül Élő József és Dr. Markovics Antal pályaművei is megkapták a Magyar Kézműves Remek címet!

A pályázat célja ismét a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, minőségi kézműipari termékek bemutatása, a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése/javítása, a magyar kézműiparban a hagyományőrző vállalkozói kultúra elmélyítése, a kézműves szakma rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása, népi kézműves mesterségek hagyományainak továbbéltetése.

A pályázati kiírás az MKIK oldalán érhető el:

Magyar Kézműves Remek 2020

A pályázat leadásának határideje: 2020. augusztus 15.