„Nagyon fontosnak tartom, hogy a gépipari vállalkozások regionális szinten fogjanak össze”

Az elmúlt években tovább nőtt Seres László lelkesedése és a vállalkozása, a Seres Kft. iránti elhivatottsága, emellett sikeres fejlesztéseket hajtott végre. A vállalkozás 100%-ban magyar tulajdonú, három példásan szervezett telephelyen gyárt a régióban, ahol közel 100, magasan képzett munkatárs állítja elő a kiváló minőségű, innovatív termékeket, közel 2,4 Mrd Ft árbevételt elérve. Seres László munkáját a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Elnöki Kitüntető Oklevéllel ismerte el.

– Miben látja a cég sikerét? Mit tesznek a sikeres működés érdekében?

– Cégünk sikere az elkötelezett és kiváló munkaerőben rejlik. Hosszú évek alatt sikerült egy kiváló szakmai állományt felépíteni, gondolva úgy a fizikai, mind a szellemi állományra. Innovatív, folyamatosan megújuló géppark, állandó fejlesztések és termékinnováció jelentik a sikert cégünk számára. Mindazon túl, hogy a hazai kommunális szektor gazdasági szereplőinek minden igényét igyekszünk kielégíteni, próbáljuk megvetni lábunkat a környező országok külpiacain is. Az idei év a Seres Kft. jelentős külpiacra jutásának éve lesz.

– Melyek voltak a főbb fejlesztések az elmúlt években és ezek milyen új lehetőségeket rejtenek magukban?

– A 2018-2019-es évben a GINOP-program keretében cégünknél megvalósult egy közel félmilliárdos beruházás, melynek keretében átadtunk egy 800 m2-es festő- és szemcseszóró csarnokot, valamint több mint 40 különböző típusú professzionális eszközt szereztünk be. Az idei évben tovább folytatódnak a fejlesztések. Tavasszal veszi kezdetét a cégnél az elnyert energetikai pályázat megvalósítása, melynek keretében napelemes rendszer telepítésére, valamint a cég kezdeti épülettömbjének teljes energetikai korszerűsítésére kerül sor. Természetesen több pályázatunk vár pillanatnyilag is pozitív elbírálásra, így a fejlesztések tovább folytatódnak. Mindezen fejlesztések hozzásegítenek minket azoknak a nagy volumenű külpiaci megrendeléseknek a teljesítéséhez, melyeken az elmúlt időszakban dolgoztunk.

– Ön hosszú évek óta aktív tagja a kamarai üzleti közösségnek, miért tartja fontosnak ezt a kapcsolódást? A vállalkozásnak milyen előnyei származnak ebből?

–  A kamarai tagságot cégünk mindig igyekezett kiemelten kezelni. A Gépipari Klaszteren belül a még szorosabb együttműködések iránti elkötelezettségünk töretlen. Nagyon fontosnak tartom, hogy a gépipari vállalkozások regionális szinten fogjanak össze, támogassák és segítsék egymást. A kamara által szervezett rendezvényeket, programokat, kezdeményezéseket cégünk a jövőben is kiemelten fogja támogatni.

– Az elismerésre miként tekint, hogyan fogadta azt?

– Egy cégvezető számára minden egyes elismerés egyfajta tükör arra vonatkozóan, hogy a kitűzött célok megvalósításában jó úton járunk. Nagyon büszke vagyok cégem minden egyes dolgozójára, hiszen a sikerünk közös siker!

Kis Tünde