Már igényelhető a kiemelt támogatású Agrár Széchenyi kártya Plusz

A mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére a COVID-19 koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet kezelésére és a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében kialakított új, kedvezményes feltételrendszerű, emelt hitelösszegű, kiemelt állami kamat- és kezességi díj és költségtámogatásban részesített hitel, amely a 14/2020. (IV.10.) AM rendelet alapján 2020.április 12. és 2020. december 31. között (a határnapokat is beleértve) hatályba lépett hitelszerződések keretében nyújtható.

 

A gazdasági nehézségek kezelésére a hitel 100% támogatással

  • akár teljes állami kamat- , kezességi díj és költségtámogatás,
  • akár 200 millió Ft hitelösszegig,
  • akár ingatlanfedezet nélkül,
  • gyors és egyszerűsített hitelbírálat,
  • használható átutalás révén, bankkártyával készpénzfelvételre, illetve vásárlásra igényelhető.

Minden olyan kis – és középvállalkozás igényelheti, mely

– rendelkezik legalább egy (25 millió forint felett két) lezárt teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal, ill.
– MÁK-tól kapott ügyfél-azonosító számmal,
– nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása,
– megfelel az Agrár Széchenyi Kártya Üzletszabályzata (2020.04.27-től) által meghatározott egyéb feltételeknek. (Az igénylő Vállalkozásnak az alapvető feltételeknek való megfelelésen és a rendelkezésre álló elegendő szabad kereten kívül nem kell további kritériumoknak megfelelni a magasabb hitelösszeg, illetve a kiemelt mértékű támogatás igényléséhez!)

A hitel futamideje 1, 2 vagy 3 év.

A hitelcél szerinti tevékenység alapján meghatározott jogcímű csekély összegű keret terhére az alábbi díjtételek vonatkozásában jár (a szabad keret erejéig)**:

100% kamattámogatás a hitel teljes futamidejére,
100% kezességi díjtámogatás a kezességvállalás teljes idejére,
100% kezelési költségtámogatás a hitel teljes futamidejére,
100%-ra vonatkozó egyéb költségtámogatás.

A pótlólagos támogatásokat a finanszírozó hitelintézet hívja le a Magyar Államkincstártól (MÁK) az ügyfelek részére, míg az egyéb költségtámogatásokat az érintett, arra jogosult vállalkozásoknak közvetlenül a MÁK-nál kell igényelniük a MÁK honlapján közzétételre kerülő nyomtatványon, a vonatkozó Közleményben leírt módon és határidőkben.

­­**Vállalkozásnak elegendő szabad támogatási kerettel kell rendelkeznie a hitelcél szerinti jogcímen (az összeszámítási szabályok figyelembevételével) a magasabb összegű kamat-, kezelési költség-, kezességi díjtámogatásra részben vagy egészben, azonban a szabad keretnek a magasabb összegű kamattámogatás támogatástartalmára is teljes egészében elegendőnek kell lennie (ellenkező esetben a magasabb összegű támogatás nem nyújtható).

További információ a KAVOSZ Zrt honlapján illetve kamaránk ügyfélszolgálati irodáiban.

Az irodák elérhetőségei