CREATIVES UNITE – új platform a kulturális és a kreatív ágazatban dolgozók számára

Ma kezdi meg működését a Creatives Unite elnevezésű platform, melyet az Európai Bizottság azért hozott létre, hogy célzott segítséget nyújtson a kulturális és a kreatív ágazatban dolgozó művészek, előadók, fesztiválok, projektek és más szereplők számára.

A platform arra irányul, hogy megkönnyítse az információmegosztást és a célközönséget érintő aktuális kezdeményezésekkel, intézkedésekkel kapcsolatos tájékozódást a koronavírus-válság idején. Ennek érdekében egyetlen online felületen hozzáférést biztosít a rendelkezésre álló erőforrások széles választékához és számos, a kulturális és a kreatív ágazat szempontjából fontos hálózat és szervezet honlapjához. Arra is lehetőséget kínál, hogy az érdeklődők a maguk eszközeivel hozzájárulhassanak a közös megoldáskereséshez, és ebből a célból másokkal együtt tartalmat hozzanak létre és töltsenek fel a webhelyre.

A platform működtetését, tartalmának gondozását a Creative FLIP nevű projekt végrehajtásával megbízott, hat partnerszervezetet tömörítő konzorcium fogja segíteni, élén a Goethe Intézettel. A Creative FLIP (finanszírozás, tanulás, innováció és szabadalmaztatás a kulturális és kreatív vállalkozások számára) projektet az Európai Parlament indította útnak, végrehajtását pedig az Európai Bizottság végzi.

Sajtóközlemény (EN)
https://ec.europa.eu/culture/news/coronavirus-new-platform-cultural-and-creative-stakeholders_en

Creatives Unite platform
https://creativesunite.eu/