Energiaközösségek kialakítását és működését támogató mintaprojekt megvalósítása

A 2020-as évek végére olyan energiaszektor kialakítása a cél, amely egyszerre képes magas szintű ellátásbiztonságot biztosítani fogyasztó- és klímabarát módon, valamint folyamatosan képes innovatív megoldások integrálására, azaz a megújuló energia alapú decentralizált villamosenergia-termelés és –ellátás előtérbe helyezése.

Ehhez kapcsolódik a közösségi energiával kapcsolatos kezdeményezések, amelyek a profit helyett arra helyezik a hangsúlyt, hogy egy adott megújulóenergia-forrásból megfizethető energiát biztosítsanak tagjaik vagy érdekelt feleik számára. A fogyasztók ilyen irányú bevonásával ezek a közösségek elősegítik új technológiák és fogyasztási minták elterjedését.

Benyújtási határidő: 2020. szeptember 30.

Támogatásra jogosultak köre: Felsőoktatási intézmény, Vállalkozói kutatóhely, Vállalkozás (nem kutató jellegű), Egyéb nonprofit szervezet (nem kutató jellegű)

Keretösszeg: 2 000 000 000 Ft

Igényelhető támogatás: 100 MFt – 1 Mrd Ft

További információ: https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/egyeb-tamogatas/energiakozossegek-kialakitasat-mukodeset-tamogato-mintaprojekt-megvalositasa-2020-314-zfr-ekm/palyazati-felhivas