Kamarai választások 2020. július 20-án

A PBKIK választási folyamatában a Jelölőbizottság vezetésével lezajlott a jelölési folyamat, 2020. július 20-án reggel 8 órától délután 17 óráig valamennyi kamarai ügyfélszolgálaton kialakított választási helységekben szavazhatnak a választójoggal rendelkező baranyai vállalkozások.

Minden vállalkozás csak saját körzetében adhatja le szavazatát:

  • Pécsett (Pécs, Dr. Majorossy Imre utca 36.) a Pécsi és a Pécsváradi járásban székhellyel rendelkező vállalkozások.
  • Komlón (Komló, Városház tér 4.) a Komlói és Hegyháti járásban, valamint Hosszúhetényben székhellyel rendelkező vállalkozások.
  • Mohácson (Mohács, Szabadság utca 4-6.) a Bólyi és a Mohácsi járásban székhellyel rendelkező vállalkozások.
  • Siklóson (Siklós, Köztársaság tér 8.) a Sellyei és a Siklósi járásban székhellyel rendelkező vállalkozások.
  • Szigetváron (Szigetvár, József Attila utca 16.) a Szentlőrinci és Szigetvári járásban székhellyel rendelkező vállalkozások.

 

A július 7-9. között a kamarai ügyfélszolgálatokon közszemlére tett választójogi jegyzékeket a Választási Bizottság véglegesítette. Július 20-án a jegyzéken szereplő, a regisztrációs kötelmeinek eleget tévő vállalkozásoknak van választójoguk.

 

Minden vállalkozásnak csak egy szavazata van. A vállalkozás nevében a kamarai választójogi nyilvántartásban szereplő, szavazásra jogosult személy szavazhat. A választójoggal rendelkező vállalkozás nevében a kamarai honlapról letölthető, pontosan kitöltött és aláírt IGAZOLÓLAP segítségével a szavazásra jogosult személy a vállalkozás vezető alkalmazottját felhatalmazhatja a szavazásra. Az ily módon felhatalmazott személy az IGAZOLÓLAP  átadásával szintén gyakorolhatja a választójogot.

 

A kamarában regisztrált vállalkozások az adott tagozat küldötteire szavazhatnak. A kamarai tagok emellett a tagozat elnökére, elnökségére és a székhelyük szerinti városi elnökség elnökére és tagjaira is leadják szavazatukat.

 

Kérjük, a választásra mindenki hozzon magával fényképes, személyi azonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványt (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély vagy útlevél).

 

A választásokról további információkat a www.pecsikamara.hu honlapon kaphatnak, esetleges kérdéseit a címen és a 72/ 507-148 telefonszámon teheti fel.

 

PBKIK Választási Bizottság

 

Kamarai Választások 2020.