Üzemlátogatáson a Cadsol Kft.-nél

A Dél-Dunántúl Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) menedzsmentje meghívást kapott a CADSOL Kft.-től egy üzemlátogatásra augusztusban.

A cég Pécsett a Finn u. 1. szám alatti telephelyükön működik, egy 300m2-es híddaruval felszerelt csarnokban, folyamatosan fejlődő géppark segítségével végzik tevékenységüket.

A CADSOL 2012 óta gépészeti tervezés, célgép tervezéssel és speciális gépgyártással foglalkozik, kulcsrakész megoldásokat kínálva elsősorban multinacionális ügyfelek részére.

Fő tevékenységük az autóipari TIER1 beszállítóknak nyújtott géptervezés és gépgyártás, főként belső karosszériaelemekhez /BIW/ gyártott hegesztő készülékek, a karosszériaépítéshez szükséges készülékek /JIG/ és berendezések tervezése gyártása.

A fenti tervezési munkákat PTC CREO 3D tervező rendszeren végzik, folyamatosan képzett mérnökeik segítségével. A gépeket saját műhelyükben legyártják, a kapcsolódó automatizálási feladatokat elvégzik a szükséges helyszíni és beüzemelési munkákkal együtt.

Németh Dániel – a cég ügyvezetője – elmondta, hogy a céget a koronavírus a munkavégzésben nem hátráltatta jelentősen, folyamatosan volt munkájuk. Az alapanyag beszerzésben voltak fennakadások, de sikerült a problémákat megoldani.

Jelenleg is több jelentős projektjük is fut. Ezek közül az egyik egy csehországi megrendelés,. ahol elektromos autók akkumulátortálcáinak gyártásához készítenek gyáron belüli szállító eszközöket.  Egy másik projekt, amiről a cégvezető beszámolt, egy magyar tulajdonú TIER1 BIW beszállító megrendelése, ahová ponthegesztő robotcellákat szállítanak, ciklusidő tervezéssel, hegesztő készülék gyártással, helyszíni beüzemeléssel.

A Kft. 2019-es éves teljesítménye megközelítően 159 M Ft, dolgozói létszámuk közel 10 fő volt.

Bővebb információkat a társaságról a https://cadsol.hu/hu oldalon olvashatnak.