Ne szervezzenek turistautakat – idén elmarad a Busójárás

Mohács legnagyobb turista látványossága a Busójárás 2021-ben elmarad. A város polgármestere jelentette ezt még be tavaly novemberben. Ennek ellenére még mindig találkozhatunk néhány felületen olyan felhívással, mely a rendezvényre szervez utakat, kirándulásokat.

A télűző-tavaszköszöntő népszokással összefüggésben, a járvány miatt semmilyen program, kísérő rendezvény nem lesz megtartva. Mohács polgármestererének a rendezvénnyel kapcsolatban tett nyilatkozata:

“A mindenkori szereplőkért, résztvevőkért, s a mohácsi farsangi tradíciók után érdeklődő közönségért érzett felelősségtől áthatva, egyeztetve Mohács Város Képviselő-testületével és a busócsoportok vezetőivel arra a döntésre jutottam, hogy a 2021 februárjában tervezett, hagyományos Busójárást a súlyosbodó új koronavírus-járvány miatt Mohács nem tartja meg. A jelzett időtartamban e télűző-tavaszköszöntő népszokással összefüggésben semmilyen program nem lesz városunkban. Mohács vezetése úgy ítéli meg, hogy egy ilyen, több tízezernyi résztvevőt vonzó tömegrendezvény igen komoly egészségügyi kockázatot jelentene mind a város lakosságára, mind az ide érkezőkre nézve. A fertőzés esetleges, nagyobb arányú elterjedése beláthatatlan következményekkel járhat, ilyen veszélyeknek kitenni emberek százait, ezreit igen komoly felelőtlenség lenne.
Egyben tisztelettel kérjük az érintetteket, érdeklődőket, hogy a jelzett időtartamban városunkba ne szervezzenek kirándulásokat, turistautakat.
Mohács város vezetése reméli, hogy a világjárványt belátható időn belül sikerül megfékezni, s a 2022. évi Busójárás megrendezése elől már elhárulnak az akadályok.

Tisztelettel:
Pávkovics Gábor
Mohács Város Polgármestere”

Forrás: www.mohacsibusojaras.hu