Cseh partnerre talált az agilis magyar Frulity Kft.

Rem Krisztián, a Frulity Kft ügyvezető-tulajdonosa az elsők között írt alá hosszútávú együttműködési megállapodást külföldi partnerrel, az ITT&MOST, a maga nemében eddig példátlan szakmai eseménysorozaton, melynek fő szervezője a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

Alig egy éve, hogy az Enterprise Europe Network szolgáltatásait megismertem, melyek segítségével lehetőségem nyílt kezdő vállalkozásként is olyan kapcsolatokra és ismeretekre szert tenni, amit az elején nem is gondoltam volna. A nyíregyházi PRIMOM iroda nyitva áll előttem mindig, segítőkész tanácsadóival és eddig nem volt olyan kérdés, amire nem kaptam volna megfelelő választ. A széleskörű hálózatuk támogatja a célt, vagyis az EU-s kereskedelem mozgatórugójaként támogatja a külpiaci törekvést, így ezen keresztül több potenciális partnert sikerült találnom a közelmúltban. – mondta Rem Krisztián ügyvezető.

Az “Itt és Most” (https://ittesmost.b2match.io/) nemzetközi partnerkereső platformot a hazai Enterprise Europe Network pécsi partnere, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara hívta életre és működtetésében többek között a PRIMOM iroda is szerepet vállal.  A rendezvény egy rendkívül jó kezdeményezés, mivel nincs korlátozva 2-3 napra a szakmai programon való részvétel lehetősége, így a partnerek a napi feladataikhoz jobban tudják igazítani a találkozókat. Az első tájékoztatás alapján regisztráltam résztvevőként, majd a partnerlistát folyamatosan nyomon követve olvastam a bemutatkozásokat. Ez alapján, a számomra érdekesnek, relevánsnak gondolt vállalkozásokkal igyekeztem felvenni a kapcsolatot, szinte minden alkalommal sikeresen bonyolítottam le a tárgyalásokat. Nagyon jó, hogy nemcsak külföldi partnerekkel találkozhatunk, hanem magyar cégekkel is. A cseh pénzügyi tanácsadó cég számomra jelentősen megkönnyíti a külföldi kifizetésekhez kapcsolódó eligazodást, hiszen szakértelmüket számtalan referenciapartner biztosítja.

Hogy mitől egyedi az EEN szolgáltatás a vállalkozások számára?

Az EEN átérzi egy kezdő vállalkozás nehézségeit és nyitottságával támogatja azt. Jó, hogy minden partnert egyformán kezel és nincsenek megkülönböztetve az újonnan érkezők vagy azok, akiknek kevesebb a tapasztalata egy-egy területen, mindenkinek csak ajánlani tudom, mert megtalálják a cégre szabott optimális szolgáltatáscsomagot.

Kinek ajánlanám a szolgáltatásokat?

Az EEN szolgáltatásai akkor érdemes használnia valakinek, ha bővíteni szeretné ismereteit, partneri kapcsolatait vagy új, érdekes kihívásokat keres magának. A széles adatbázis segít abban, hogy különleges és elgondolkodtató feladatokkal is szembe találjuk magunkat. Az irodában fellelhető partnerek már átestek valamilyen előszűrésen, így a rendszerben szereplő vállalkozások valóban együttműködni szándékozó potenciális partnerjelöltek.

A cseh CITFIN cég több mint 20 éve működik a nemzetközi piacon. Fő tevékenysége a partnerre szabott nemzetközi pénzügyi műveletek gyors, pontos és biztonságos lebonyolítása a világ 8 fő devizájában. Rendszeres résztvevői a nemzetközi üzleti találkozóknak, melyek eredményeként közel 16000 partnerrel dolgoznak együtt világszerte. Mint Petra Kuglerova, a CITFIN pénzügyi vezetője elmondta, az eseményre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat brnói irodavezetője Velvéthy D. Árpád hívta fel a figyelmét, aki az Itt és Most platform társszervezőjeként szakmai tanácsadással segítette az on-line rendezvényre való felkészülést. Áttekintve a regisztrált cégek tevékenységét döntöttek a részvétel mellett, és az elhatározásnak eddig közel 20 tárgyalás lett az eredménye, melyek közül több is konkrét eredménnyel zárult. A cég nagyon egyszerű és effektív módnak tartja a potenciális kliensek megkeresésének ezt a lehetőségét. Komoly előnyként értékelték, hogy a koronavírus okozta utazási korlátozások negatív üzleti hatását jelentősen enyhíti az online találkozókon való részvétel. Eddig a cseh cég nem volt aktív partnere az Enterprise Europe Network hálózatnak, de ilyen kedvező tapasztalatokkal a továbbiakban figyelmet fordítanak az általuk kínált lehetőségekre is. A rendezvény a lehető legjobb időben, rugalmas, cégvezetők munkájába beilleszthető tervezhető módon biztosított lehetőséget az új partnerek felkutatására.

Az Enterprise Europe Network hazai hálózata magas színvonalú, vállalkozásra szabott tanácsadása minden hazai KKV számára ingyenesen vehető igénybe, a nemzetközi partnerkereséstől a szakmai programokon való részvételig.

További információ: http://www.enterpriseeurope.hu/, valamint https://www.facebook.com/eenhungary.