Újra nyithat a Szent János Hotel Mohácson

Az önkormányzat szándéka, hogy visszakapcsolja a turizmus vérkeringésébe a vírushelyzet miatt tavaly bezárt szállodát.

 

A világjárvány enyhülésével, amikor a szabályozás lehetővé teszi, rendezvények tartását és látogatását, a városi nagy rendezvények újraindulásával, ismét komoly igény mutatkozik majd szálláshelyek iránt.
A hamarosan átadásra kerülő Selyemgyár Kulturális Negyed, 400 fő befogadására alkalmas rendezvény- és konferencia termének optimális hasznosítása is megkíván egy megfelelő kapacitású szállodát.
A Szent János Hotel megnyitása a város számára a fentiek miatt létkérdés, ezért a jelenleg tervezés alatt álló „Mohács 500” projekt részeként, kizárólag központi kormányzati forrás felhasználásával vásárolná meg az Önkormányzat későbbiekben a szállodát. A város polgármestere szerint célszerű lenne egy adásvételi előszerződés megkötése, mely egyebek mellett a vételárat is rögzítené. A továbbiakban a polgármester javasolja, hogy az Önkormányzat, említett előszerződés hatálya alatt kössön bérleti szerződést a hotel tulajdonosával.
A tervek szerint, az Önkormányzat a felújítás-korszerűsítés költségeire szintén benyújtaná igényét a kormányzathoz. Ha nem érkezik központi forrás az elképzelések megvalósításához, nem köt a város adásvételi szerződést, az előszerződést hatályában nem tartja fenn.

Forrás: Önkormányzati Hírek