Hamarosan nyit a Selyemgyár

2016-ban nyert pályázatot Mohács városa az egykori Selyemgyár felújítására. A projekt célja az volt, hogy a leromlott, használaton kívüli selyemgyári épületegyüttes és közvetlen környezete rehabilitációja megvalósuljon, valamint további új funkciók kerüljenek kialakításra.

2021 májusában a megnyitás előtt áll egy a kor elvárásainak megfelelő exkluzív kulturális közösségi tér, és rendezvényhelyszín a város szívében, a Duna partján. A fejlesztés során elkészült többek között a 400 fős rendezvényterem a hozzá tartozó kiszolgáló helységekkel, iroda- és üzlethelyiségek, a Technológiai és Innovációs Központ, a játszóház, mind a helyi és a környező települések lakosai, illetve a turisták számára egyaránt értéket közvetítenek, valamint gazdaságélénkítő hatást fejtenek ki, indirekt módon támogatják a vállalkozásokat.

Jelenleg a Selyemgyár Kulturális Negyed elnevezésű épületegyüttes műszaki átadása már megtörtént, mely a szükséges engedélyek megléte után egy ünnepség keretében kerül megnyitásra, ami néhány héten belül várható.