Magyar termékek orosz piacra a lehető legegyszerűbben – OZON Global orosz online kereskedelmi platform

Magyar termékeket is vár Oroszország legdinamikusabban növekvő kiskereskedelmi piactere,  melyen keresztül a magyar áruk a lehető legegyszerűbben a szokásos hosszas engedélyezési procedúra és címkézés nélkül kerülhetnek forgalomba elsősorban Moszkva, Szentpétervár körzetében.

Az OZON, Oroszország egyik legnagyobb online kiskereskedő cége, amely dinamikus mértékben növekszik. A piaci terjeszkedésének jelentőségét jól jelzi, hogy 2020-ban a New York-i NASDAQ tőzsdére jegyezték be részvényeit. 2020-ban közel 200 milliárd RUB értékű bruttó forgalmat bonyolított, amely 370%-os növekedés 2018-hoz képest. Az OZON olyan online piactérrel rendelkezik, amely az elektronikai cikkektől, ruháktól, háztartási cikkektől, autóalkatrészektől, bútoroktól kezdve az élelmiszereken át szinte minden fogyasztói igényt kielégít.

Az OZON-on belül létrehozott új részleg célja a minél több külföldi eladó partner és termékeinek regisztrálása online piacterükre. Több európai országgal vették már fel a kapcsolatot, ahonnan a külföldi gyártó és kereskedő cégek eladókként folyamatosan regisztrálnak az orosz honlapra: Lengyelország, Németország, balti államok, Olaszország, Nagy-Britannia, Portugália, Spanyolország, Hollandia, Svájc, stb.

Partnerségi és szállítási feltételek: Az eladóként történő regisztráció, a termékek piactéren történő elhelyezése díjmentes, az OZON az értékesített termékek után számít fel közvetítői jutalékot (4–15%). A jutalék mértéke a forgalmazott termékkategóriától függ. Az eladó által feltöltött árukat elsősorban moszkvai és szentpétervári fogyasztók vásárolnák, hiszen az OZON vásárlóinak 75%-a főként erről a két, magas fizetőképes kereslettel bíró piacról rendelnek. Az eladó minden rendelés után elektronikus értesítést kap az OZON-tól, ezt követően 23 óra áll rendelkezésre, hogy az eladó elfogadja a megrendelést vagy sem. Az áru kiszállítását az OZON intézi, az eladó dolga az áru megfelelő becsomagolása és a fuvarozónak történő átadása. Az adott B2C eladási módszer lehetővé teszi, hogy az eladó oroszországi behozatali engedélyek és orosz címke nélkül szállíttathassa be áruját Oroszország területére. A 200 EUR érték alatti termékek vámmentesek, az a feletti értéket 15%-os vámtarifa terheli, amit a vásárló fizet ki.

Az eladóként történő regisztráció a következő linken érhető el: REGISZTRÁCIÓ

A következő linken érhető el az új eladók számára hasznos tudásbázis: TUDÁSBÁZIS