Hotelt vásárolna az Önkormányzat Mohácson

Számos turisztikai látnivalót és programot nyújtó városban a megfelelő mennyiségű szálláshely hiánya rendszeresen problémát okoz. Ezen a problémán segíthet a képviselő testület nemrég hozott döntése, a Szent János Hotel megvásárlásáról.

A tavaly óta üresen álló, használaton kívüli Szent János Hotel megvásárlásának gondolata, a nemrég átadott Selyemgyár Kulturális Negyed működtetése kapcsán merült fel. Hiszen a közeljövőben megvalósuló rendezvények vendégei így nem maradnának szálláslehetőség nélkül.
A város képviselő testülete legutóbbi ülésén határozatban elfogadta, az önkormányzat vásárlási szándékát, s hogy ennek érdekében előszerződést kössön a tulajdonos, Pécsi Egyházmegyével. Hozzájárult továbbá a testület, egy öt éves időtartamra szóló, közös üzemeltetési szerződés megkötésére, amíg az Önkormányzat birtokába nem kerül a hotel.

A szerződés tervezetet nemrég kapta meg a püspökség. A korábbi egyeztetések során, Felföldi László püspök úgy nyilatkozott, hogy az egyház szívesen látná az önkormányzat tulajdonában a szállót.

Forrás: Önkormányzati hírek