Strand fejlesztési tervek Mohácson

Mohács szigeti partszakasza nem kijelölt fürdőhely, de nyaranta sokan választják kikapcsolódási lehetőségként. A jelenlegi vezetés szándéka, hogy egy turisztikai jellegű beruházás eredményeként a szabadstrand területe ne csak a mohácsiak, de a távolabb élők számára is ideális nyaraló-, pihenőhely legyen.

A terület infrastruktúrával jelenleg nem ellátott. A sátrazók, lakókocsival érkezők számára is élvezhető hely megteremtése, megfelelő infrastruktúra kialakítása, több százmilliós beruházással hozható létre. Alapvetően turisztikai jellegű beruházással, pályázati forrás bevonásával tervezi az önkormányzat megvalósítani a fenti elképzelések. A konkrét terveket viszont a rövidesen várható pályázati kiírásokban szereplő támogatási feltételek ismeretében határozzák majd meg.

A strand fejlesztéséhez a két alapvető közmű, a víz és az elektromos hálózat közül, az utóbbi kiépítése a napokban megkezdődik. A légkábel létesítése több mint négy millió forintba kerül, amihez a faoszlopokat az önkormányzat telepíti. Az áramvételi lehetőség kiépítésével működhet a strandon büfé.
Forrás: mohacsiujsag.hu