Élőállat szállítása új automatizált megoldásokkal, a Sampo Kft. gyártmánya által

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tagja, a Sampo Élelmiszeripari Gépgyártó Kft. egy új projektjéről, a Fiókos élőállat beszállító rendszeréről adunk hírt.

 

A Sampo Kft. komplett baromfi ipari üzemek (500-10.000 db/óra), valamint sertés- és marha vágótechnológiájának tervezésével, gyártásával, beüzemelésével foglalkozik, de munkáik között egyaránt szerepel a meglévő technológiák átalakítása, fejlesztése vagy egyéb élelmiszeripari berendezések gyártása is.

Jelenlegi munkájuk egy nyírségi baromfi feldolgozó üzem részére készül, a gépsor feladata azoknak a fém kereteknek (moduloknak) -és a bennük található műanyag fiókoknak – a betárolása, mozgatása (hajtott láncos szállítószalagokkal), majd mosása és fertőtlenítése, amelyekben az élő baromfi szállítása történik. A nyitott konstrukció könnyű tisztítást tesz lehetővé, mely automatizált és gazdaságos, mivel a vizet újra használják megfelelő szűrés után.

A gépsor rozsdamentes acélból készült, a modulok függőleges mozgatása hidraulikus munkahengerek segítségével történik. A modulok pozícióját elektronikus szenzorok érzékelik, a rendszerhez egyedileg fejlesztett PLC vezérlés készült. Az egyenes és az íves szakaszok könnyen csatlakoztathatók egymáshoz, így egy megbízható szállítási rendszer áll össze belőlük.

A kiegészítő berendezéseket, úgymint a biztonsági kerítést, a panelvédelmet és a komplett villamos vezérlő rendszert is a Sampo Kft. szállítja.

Videó a termékről itt: https://ddgk.hu/tartalomkezelo/tartalom/-2021-08-17-16-17