Mohács Kártya

Egy új városkártya-rendszer bevezetését tervezi az Önkormányzat. A rendszer bevezetésével a városlakók és az ide látogató turisták juthatnak kedvezményekhez, ezen túl az elfogadóhelyi partnerhálózat révén a települési fogyasztás- és gazdaságélénkítés egyik hatékony eszköze is lehet.

A város képviselő testülete legutóbbi ülésen egy teljes városi applikáció elkészítéséről döntött. Az Önkormányzat célja, hogy a városi szolgáltatások igénybevételénél, kulturális és sport rendezvényekre való jegyvásárlásnál, kereskedelmi vásárlások során a kártyatulajdonosok előnyt élvezhessenek.

Az elképzelések szerint egy korszerű, a városi igényekhez rugalmasan alkalmazkodó, fejleszthető rendszer készül, mely több, lehetséges jövőbeni szolgáltatás csatlakoztatására is alkalmas lesz a rendszer megújítása és a kártya cseréje nélkül. Utóbbi – névre szólóan – QR-kóddal lesz ellátva, használata igényléshez és kártyadíjhoz kötött. A kártyahasználók körébe a Mohácson állandó lakóhellyel rendelkező 18. életévüket betöltött személyeket, továbbá a városba érkező turistákat tervezik bevonni.

A kártya bevezetése, használata remélhetőleg növeli az itt élő polgárok lokálpatriotizmusát. Fokozhatja a városban fellelhető szolgáltatások a helyiek és az idelátogató turisták általi igénybevételét, mely a helyi kis- és középvállalkozói szektor piaci erősödését szolgálja.

Az applikáció várhatóan január 1-ig bevezetésre kerül.

Forrás: Önkormányzati hírek