Hírlevél – 2019. 02. 28.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. február 28.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

A gazdálkodó szervezetek területi kamarai regisztrációja nem pótolja az építőipari regisztrációs kötelezettséget!

 

Villanyszerelő, kőműves, ács, hegesztő, szoftverfejlesztő – csak néhány azon szakemberek közül, amelyekből hiány van a munkaerőpiacon. Aki hiányszakmát választ, amellett, hogy tisztes megélhetésre számíthat, már a tanulmányai idején ösztöndíjban részesül.
A meghívott vendég az Exim Bank volt, Boros Gergely regionális képviselet vezető úr a taggyűlés elején bemutatta a Bankot, valamint annak főbb szolgáltatásait.
A Humán Klub februári nyitott ülésének meghívott előadója Vendler Balázs, a Games for Business alapítója volt, aki csapatával 12 éve foglalkozik a játékok üzleti folyamatokban való alkalmazásával és a játékosítással.
Van úgy, hogy valakik – megismerve vállalkozói tervünket, sokszor csak álmunkat – velünk szeretnének tovább álmodni. És van úgy, hogy ezért hajlandóak pénzt és némi reklámot is felajánlani a megvalósításhoz. Ennek intézményesült módja az úgynevezett Crowdfunding (Közösségi finanszírozás), mely nemzetközi szinten igen komoly tradíciókkal rendelkezik és jellegéből adódóan a kreatívipari projektek finanszírozására nagyon hatékony eszköznek bizonyult.
A kamara és Szentlőrinc Város Önkormányzata Állásbörzét szervezett, melynek a Szentlőrinci Általános Iskola Sportcsarnoka adott helyet.

A Sikeres Nők Egyesülete pályázati kiírást tett közzé, melyen inspiráló történetek kértek vállalkozó üzletasszonyoktól. A kiemelkedő teljesítmények között 3 baranyai sztori is olvasható. Mindhárom hölgy a kamara által is menedzselt Önindító program résztvevője volt.
Több, mint 100 fő érdeklődő érkezett a 2019. február 21-én megtartott kamara által szervezett szakképzési fórumra.
A “szakma legjobbja” címért folyó küzdelem még nem ért véget, azonban fontos állomáshoz érkezett. Februárban minden szakmában befejeződtek az írásbeli elődöntőket követő válogató versenyek, melynek során kialakult a döntőbe jutott tanulók névsora.
2019. február 22-én a Rigips és Akzo Nobel cégek szakmai napot tartottak a Pécsi Szakképzési Centrum Pollack Mihály Szakgimnáziumában Pécsen. A nagyszámú érdeklődő betekintést kaphatott az új technikákba és fejlesztésekbe.

Számlánként félmilliós bírságot is kaphat májustól, ha nem frissíti a számlázórendszerét!

Egyszerűsített foglalkoztatás: előnyök és hátrányok

Heti jogász 2019. 8. hét

Folytatódnak a fejlesztések Mohácson

RENDEZVÉNYEK


Magyar – Üzbég üzleti fórum
2019. március 5.
A Magyar-Üzbég Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság (KKB) következő ülésével egy időben a HEPA üzleti fórumot és B2B találkozót szervez Budapesten.
2019. március 7.
A PTE Műszaki és Informatikai Kara „Célirányos és eredményes képzési projektek megvalósítása” címmel 40 órás, intenzív képzést indít mind az egyetemi oktató kollégák, mind a duális partnervállalatok mesteroktatói részére.

Farmaforum – nemzetközi üzletember találkozó
2019. március 29.
A Farmaforum gyógyászati, biofarmakológiai és labortechnológiai rendezvény idén ünnepli hatodik évét Madridban.


8. Kína-KKE Együttműködési Fórum
2019. április 12.
Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a 16+1Summit, melynek idén Horvátország, Dubrovnik ad helyet. A többoldalú politikai találkozón részt vesznek a Közép- és Kelet Európa, továbbá Kína vezetői.
2019. április 26.
A Pécsi Tudományegyetem 60 órás pályaorientációs képzést hirdet a vonzáskörzetében (Dél-dunántúli régió) dolgozó nagyvállalati (különös tekintettel a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai – MTMI) HR, térségi szakképzési pályaorientációs munkatársak és civil szervezeti képviselők számára a 2019. tavaszi időszakra.
További rendezvények

 

PÁLYÁZATOK
Az Európai Bizottság egy új termékbiztonsági díjat kíván bevezetni a termékbiztonságban élen járó vállalkozások kitüntetése érdekében. A díjra a KKV-k és a nagyvállalkozások egyaránt jelentkezhetnek az online értékesítés és a gyermekápolási termékek kategóriában.

 

Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas