Hírlevél – 2019. 03. 14.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. március 14.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Figyelem! Kamarai határidő közeledik!
Idén is március 31-ig kell befizetni a regisztrációra kötelezett vállalkozásoknak a tárgyévi kamarai hozzájárulást. A Baranya megyei vállalkozásoknak az MKB 10300002-24617019-70073285 bankszámlára kell utalni az 5000 forint kamarai hozzájárulást.

 


Energiahatékony Mentor Díjat vehetett át a Kamara
2019. március 6-án a Parlamentben Mentori elismerést és díjat vehetett át a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) a Virtuális Erőmű Program (VEP) kapcsán.

Idén is lesz Big Marketing Day konferencia!
Az előző évek sikerei után idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Big Marketing Day, ami a régió egyetlen online marketing rendezvénye az RG Stúdió szervezésében.


Ésszel és kézzel építettek az „Épít-ésszel” verseny döntősei
Tetőcserép felrakása, állvány szerelése, csempemozaik lerakása és még sok más gyakorlati feladat várta a Épít-ésszel építőipari szakmaismereti verseny döntőseit.

Apport selejtezése: mi történik a jegyzett tőkével?

Példák az iratok megőrzési idejére

Heti jogász 2019. 10. hét

RENDEZVÉNYEK


Ügyfélkaput Mindenkinek! Tájékoztatás az elektronikus ügyintézésről
2019. március 19.
A Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai az elektronikus ügyfélkapus ügyintézésről, magánszemélyek és vállalkozások részére tart átfogó előadást. A rendezvény ideje alatt a Kormányablak Buszon lehetőség lesz egyes ügyek elintézésére. Az elektronikus ügyintézés mellett szó lesz a vállalkozói adatvagyon és az információbiztonsági megfelelésről is.

Környezetipari kiállítás Törökországban
2019. március 21-24.
Magyarország a HEPA Exportfejlesztési Ügynökség és az ALX Hungary közreműködésével nemzetközi standdal jelenik meg a 15. REW EXPO-n.


04.04 – Ipar 4.0 – Győr
2019. április 4.
Könnyen megjegyezhető dátummal és témában szerveznek szakmai konferenciát és partnertalálkozót a Young Spirit kamarai partnerek: 2019. április 4-én „Ipar 4.0: automatizálás, digitalizáció az iparban, robotika, Internet of Things és IT” témáknak ad otthont a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Sellyén ingyenes Légvárvilág Játszóház a Láthatatlan munka világnapja alkalmából
2019. április 7.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamra és a Szigetvári Család-és KarrierPont az EFOP-1.2.9-17-2017-00102 „NŐNAP 365 – Nő-Köz-Pont működtetése Nyugat-Baranyában, Szigetvár központtal” pályázat keretein belül,  ingyenes légvárvilág játszóházzal várja egy családi délutánra a játékos kedvű családokat, a „Láthatatlan munka” világnapja alkalmából.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Interreg Közép – Európa
A kiírás célja, hogy kapcsolatot teremtsen a program és más közvetlenül finanszírozott uniós programok (Pl: Life, H2020) projektjei között és egyúttal támogassa az eredmények elterjesztését. A program kiválasztott projektjei pályázhatnak. A kiírás 10 milliós indikatív költségvetéssel rendelkezik és 24 hónap lesz a maximális megvalósítási idő. Legalább három egymás eredményeit kiegészítő projekt (amiből kettő Interreg Közép – Európa projekt) pályázhat együtt.

Tevékeny, önálló életvitel program
Olyan infokommunikációs technológia alapú megoldások kifejlesztését támogatja a pályázat, melyek az idősödő társadalomnak készülnek. A megoldásnak illeszkednie kell a felhasználó (például helyi önkormányzat) stratégiájába. Kis és nagy együttműködési projekteket lehet végrehajtani: nagy projektek, 18-36 hónap, maximum 2,5 millió euró támogatás vagy kis projektek, 6-9 hónap, maximum 300 ezer euró támogatás.

EU Datathon 2019 – pályázati kiírás
Csapatok pályázhatnak olyan appokkal, vagy interaktív megjelenítésekkel, melyek a lakosságnak, a közszférának vagy a vállalkozásoknak kínálnak új szolgáltatást vagy jobb hozzáférést a közérdekű információkhoz, adatokhoz az alábbi területeken: innovatív ötletek nyílt adatokkal, új közgazdasági és pénzügyi ismeretek, az éghajlatváltozás kezelése.

Európai Vállalkozói Régió 2020 cím
Március 27-ig jelentkezhet méretétől, gazdagságától és konkrét hatásköreitől függetlenül bármely – szakpolitikai hatáskörökkel rendelkező és átfogó vállalkozói jövőkép megvalósítására képes – tagállaminál alacsonyabb szintű uniós terület (régió, város, megye stb.).
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas