Hírlevél – 2019. 08. 29.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. augusztus 29.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Útjára indul az Országos Vállalkozói Mentorprogram gyakorlati megvalósítása. A szeptember 4-ei rendezvényen a beszállítói- és külpiaci mentorálás iránt érdeklődő vállalkozások megismerkedhetnek a projekt során igénybe vehető szolgáltatásokkal és a kiválasztott mentorokkal.

 

A kamara önköltséges mesterképzés indítását tervezi a gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő, gáz- és tüzeléstechnikai műszerész, fodrász és villanyszerelő szakmákban
A kamara egyik kiemelt feladata a pályaorientáció, a gazdasági igényeknek megfelelő pályaválasztás ösztönzése. A kamaránk ingyenes pályaorientációt és továbbtanulást támogató szolgáltatásokat kínál az iskolák, a diákok, szüleik, osztályfőnökeik és az érintett munkatársak számára.
Az első tanítási nap 2019. szeptember 2., új tanuló bejelentésének ez lehet a legkorábbi napja!

Az EU-Japán KKV Központ szeptemberben is szervez angol nyelvű ingyenes webináriumokat, melyekben a japán piac sajátosságait és az abban rejlő lehetőségeken vezetik végig a résztvevőket az egyes területek szakértői. A soron következő szeptemberi „képzésekre” már megkezdődött a regisztráció.
Magyar fiatal lett a világ legjobb bútorasztalosa a Kazanyban rendezett WorldSkills verseny döntőjén. Simon Krisztián aranyérme mellett további tizenegy Kiválósági Érmet szereztek a magyar szakképzésben tanuló diákok.

NAV közlemény az élelmiszer-automaták blokkolásáról

RENDEZVÉNYEK

2019. október 3-4.
Ez az esemény nemcsak elengedhetetlen és értékes információkat nyújt a vállalkozásoknak, hanem tökéletes lehetőséget kínál a hálózatépítésre, a hazai és nemzetközi szereplők megismeréséhez, a nemzetközi piacra lépéshez, és ahhoz, hogy erősítsék pozíciójukat és növeljék versenyképességüket.
Ne felejtsenek el regisztrálni a pécsi üzletember találkozóra!
2019. október 15-18.
A Törökországba kiutazó üzleti delegáció célja az országok vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, új üzleti kapcsolatok kialakítása.


Üzleti napok Fehéroroszországban
2019. október 16-18.
A Fehérorosz Kereskedelmi és Iparkamara a Gomeli Regionális Végrehajtó Bizottsággal közösen idén 16. alkalommal szervezi meg a Gomeli Üzleti Napokat.

Save the date – EU FashionMatch 9.0
2020. január 20-21.
A Modefabriek –  a divatiparban – újításaival és jellegzetes programjaival lett a vezető B2B kiállítás a Benelux régió területén. Erre a rendezvényre a divatszakma több mint 19000 képviselője látogat el egész Európa, Németalföld és a tengerentúli területekről is, ahol a standokon több mint 500 márka/védjegy kerül bemutatásra.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK
PMJV Önkormányzata 2019. június 20-i közgyűlési döntése alapján 30 millió forintos kerettel vissza nem térítendő pályázati alapot hoz létre közösségi terek létrehozására, zöldítésére, megújítására.
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain!
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas