Hírlevél – 2019. 12. 05.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. december 5.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Partnerséget építünk – megjelent az új KKV stratégia; Informatika, gépészet, gyengeáram; Saját tudása a startupper aduásza; Ökokesztyűvel rukkolt elő a Karma Pécsi Kesztyű. Megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság decemberi száma. Lapozzon bele!

 

Együttműködési megállapodást írt alá pénteken a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Meló-Diák Dél Iskolaszövetkezet.
A termelő és szolgáltató folyamatok automatizációja és a digitalizációja kulcsfontosságú szerepet játszik a vállalkozások hatékonyságnövelésében. Az új alkalmazások és rendszerek továbbá komoly változásokat indukálnak a munkaerőpiacon. Az MKIK GVI kapcsolódó kutatása arra világít rá, hogy az automatizáció hatásainak mely szakmák vannak leginkább kitéve, illetve mely területek azok, melyek a leginkább automatizálhatók. A változások természetesen új szakmákat is teremtenek majd, melyekre a szak- és felnőttképzésnek reagálnia kell.
Elkezdődött a jelentkezés a tanév országos szakmai tanulmányi versenyeire. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara minden évben a végzős tanulók körében versenyt indít a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmákban.

Szigetvár Város Önkormányzata a jövő év végéig elkészíti a város klímastratégiáját, mely tervezésében, és későbbi megvalósulásában a kamara városi elnöksége is aktív szerepet vállal.
A harkányi Wellness Hotel Kager kapta az egyik szállásközvetítő oldal minőségi díját. A nyerteseket a közönség szavazta meg.
Az Európai Tanács ideiglenes megállapodást ért el a határokon átnyúló e-kereskedelmi ügyletekben elkövetett adócsalás felderítését célzó szabályokról.

Külföldi nyelvtanulási program indul

ENRICH képzés Moldovában

RENDEZVÉNYEK


IT és TI
2019. december 14.
Itt nem csak tanulni lehet az informatikát, hanem kiváló cégek várják a végzett hallgatókat. Ehhez kapcsolódóan idén harmadik alkalommal kerül megszervezésre az IT és TI előadássorozat, melyre elsősorban a továbbtanulás előtt álló fiatalokat várják.

EU FashionMatch 9.0
2020. január 26-27.
A Modefabriek – a divatiparban – újításaival és jellegzetes programjaival lett a vezető B2B kiállítás a Benelux régió területén. Erre a rendezvényre a divatszakma több mint 19000 képviselője látogat el.


SIRHA 2020 – gasztronómiai szakkiállítás és üzletember találkozó
2020. február 5.
A SIRHA nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa expon közel 200 kiállító, versenyek és bemutatók megtekintése mellett a résztvevőknek lehetősége van üzleti partnerekkel való találkozásra, vagy akár üzletkötésre is az Enterprise Europe Network szervezésében sorra kerülő nemzetközi üzletember találkozón.
2020. április 2-5.
Még kellően távoli az időpont ahhoz, hogy az érdeklődő magyar cégek be tudják tervezni a jövő évi programjukba a 2020 április AutoMechanika – autóipari vásárt, mely a törökországi Isztambul TÜYAP Vásárközpontjában kerül megrendezésre.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Magyar Innovációs Nagydíj 2019
A Magyar Innovációs Alapítvány 28. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot. A 2019. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen hét kategóriában kaphatnak díjat.
Az Erasmus+ program 2. kulcsintézkedése -Innovációs együttműködés és a helyes gyakorlatok cseréje-alatt található az ágazati szakképzettség-fejlesztési szövetségek támogatására irányuló intézkedés. Az Erasmus+ program támogatására valamennyi, az oktatás és képzés területén tevékenykedő köz-vagy magánszervezet pályázhat.
10-500 millió Ft tőkebefektetés mikro-, kis- és középvállalkozások részére, melyek székhelye, telephelye, fióktelepe: Magyarország, Budapest és Közép-Magyarországi régión kívül van.
Pályakezdők alkalmazása bértámogatással, eszközfejlesztéssel – újra lehet pályázni.
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas