Hírlevél – 2019. 12. 19.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. december 19.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Kellemes ünnepeket és üzleti sikerekben gazdag boldog új évet kíván a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

 


Gazdaságfejlesztés 2027-ig ─ tervezzük együtt
A 2021-2027-es uniós programozási ciklus tervezési feladatainak egyik meghatározó pontja az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezése. Az S3 prioritások tervezésnek kulcseleme az EDP (Entrepreneurial Discovery Process) folyamat, melynek célja, hogy alulról jövő tervezés formájában a vállalkozói, egyetemi, kutatóintézeti szféra és a társadalmi szereplők minél szélesebb körét bevonják a tervezési folyamatba.

Galen Erso karakterén keresztül próbáltuk megfogni a gyerekeket
Az IT és TI pályaorientációs rendezvénysorozat második állomásán különleges előadások keretében ismerkedhettek meg a diákok az informatikai pályákkal a Széchenyi István Gimnáziumban december 14-én.

Karácsonyfa díszítés forrasztópákával
Nyomtatott áramkör, dióda, led lámpa, forrasztóón és sok minden más. Különleges fenyőfa készült, nem hétköznapi módon. Rendhagyó technika óra a PSZC Zipernowszky Szakgimnáziumban.


Új, iparjogvédelemmel foglalkozó kolléga januártól a kamarában
2020. január 7-től Gelencsér Lajosnétől új munkatárs veszi át a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamaránál az iparjogvédelemmel kapcsolatos feladatokat.

Közel 2 milliárd forint értékű beruházást adott át a LAFARGE
December 13-án adták át a LAFARGE Cement Magyarország Kft. környezetvédelmi beruházását Királyegyházán.

Folyamatos fejlesztések a Siklósi Thermal Kft-nél
A Siklósi Thermal Kft. üzemelteti a siklósi termálfürdőt és Hotel Castello-t. Főleg esztétikai fejlesztéseket végeznek és végeztek a közelmúltban, illetve a vendégek tájékoztatására szolgáló kivetítőt helyeztek el a fürdő és a hotel területén.

Újrakezdő vállalkozások támogatása
Első ötletén és (negatív) tapasztalatain túl bátran belevágna (vagy már bele is vágott) egy új vállalkozásba, vagy úgy érzi, hogy vállalkozása elakadt, nem úgy halad, ahogy szeretné? A Danube Chance 2.0 nemzetközi program többek között ezért jött létre.

Építőiparral kapcsolatos kormányrendelet változások

Munkavédelmi jogszabály változás

Ismét Siklós felé jár a NAV

Heti jogász 2019. 50. hét

Érdemes mérlegelni a tao önkéntes feltöltési lehetőségét

Nemet mondani – a munkáltatói utasítás megtagadása

Rendezvényen adott ajándék

Kisadózás anyasági ellátás mellett

RENDEZVÉNYEK


SIRHA 2020 – gasztronómiai szakkiállítás és üzletember találkozó
2020. február 5.
A SIRHA nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa expon közel 200 kiállító, versenyek és bemutatók megtekintése mellett a résztvevőknek lehetősége van üzleti partnerekkel való találkozásra, vagy akár üzletkötésre is az Enterprise Europe Network szervezésében sorra kerülő nemzetközi üzletember találkozón.

 


International SME Conclave
2020. május 7-8.
A rendezvényre minden olyan érdeklődő céget várnak, akik IT-alapú megoldásokat kínálnak a különböző iparágak és szolgáltatási területek számára. A fő fókusz a kiskereskedelem, a gyártástechnológia, az egészségügy és a pénzügyi szektor.

További rendezvények

PÁLYÁZATOK


12 milliárd Ft támogatás foglalkoztatásbővítésre

Azok a baranyai KKV-k is pályázhatnak az akár 90 millió Ft-os támogatásra, akik vállalják, hogy az adott régiók valamelyikében működő vagy újonnan létrehozott telephelyen legalább 3 fővel bővítik a foglalkoztatottak számát.

 


ELIIT a legújabb kreatív ipari nemzetközi lehetőség

A könnyűipari innovációs és technológiai projekt (ELIIT projekt) célja a textil-, ruházat-, bőr- és lábbeli gyártó kkv-k támogatása versenyképességük fokozásában. Segíti a vállalkozásokat az új technológiák integrálásában az innovatív vagy magas hozzáadott értékű termékekbe, folyamatokba vagy szolgáltatásokba.

Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas