Hírlevél – 2020. 02. 13.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. február 13.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Dél-Dunántúli Gazdaság
Aktív 2019 után még nagyobb tempójú 2020 jön? “Felelősséget érzek a közvetlen környezetem iránt”; Mestereket avattak; “Hiszem, hogy a szellemi nevelés mellett ugyanolyan fontos a testi nevelés is”. Megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság februári száma.


Sikeres munkavédelmi és munkaügyi tájékoztató nap
Sikeresen lezajlott a PBKIK Munkavédelmi klubja által megszervezett munkavédelmi és munkaügyi tájékoztató nap 2020. február 11-én a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) székházában.

Mi is a mentoring?
A HR területeken dolgozók fejében is gyakran összekeverednek a coaching és mentoring fogalmak. A Humán klub tagjai februári ülésükön többek között ezek jelentését is pontosították.

KKV jógyakorlatok Baranyában
A baranyai KKV jógyakorlatokat ismertető cikksorozat folytatásában a Pécs-Baranyai-Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagja a Penthe Autóház Kft. mutatja be jól bevált gyakorlatait.

 


Nemzetközi védjegybejelentések az Egyesült Királyságban az EU-ból történő kilépés után
A Szellemi Tulajdon Világszervezete (a továbbiakban: WIPO) Nemzetközi Irodájának tájékoztatása szerint az Európai Uniót megjelölő nemzetközi védjegybejelentések 2020. február 1. és 2020. december 31. közötti, átmeneti időszak alatt hatályban maradnak az Egyesült Királyságban.

Workshop az akadálymentes turizmusban való speciális részvételről
Nemzetközi projekt foglalkozik az akadálymentes turizmussal, melynek első multiplikációs workshopját tartották nemrég fogyatékossággal élők számára Pécsett. A résztvevők betekintést nyerhettek a Peer-AcT projektbe, annak céljaiba, kimeneteibe, és tájékoztatást kaptak arról, miként vehetnek részt a projekt által kínált ingyenes tréningben, mely hasznos tudást, képzettséget, és ezáltal foglalkoztatást kínál számukra a jövőben az akadálymentes turizmusban.


Adóbevallási határidők 2020-banTanulói juttatás féléves emeléseÖsztöndíj, juttatás, támogatás a szakképzésbenErre jár a NAV a hétenMikor kell elvégezni az online pénztárgép éves szervizes felülvizsgálatát?Turizmusfejlesztési hozzájárulás

RENDEZVÉNYEK

 


Szellemi tulajdon a kkv-k számára: Szellemi tulajdon védelme a kereskedelmi vásárokon
2020. február 17.
Az egyre inkább integrált globális értékláncok megjelenésével és az innováció folyamatos ösztönzésével a kereskedelmi vásárok az egyik legfontosabb és leghatékonyabb eszközzé váltak az új piacok világméretű eléréséhez. Noha a vásárokon vagy a kiállításokon való részvétel jelentős előnyöket adhat, a kkv-knak tisztában kell lenniük a szellemi tulajdonnal védett alkotásaik, termékeik és szolgáltatásaikat ott érő lehetséges kockázatokkal.

Fókuszban a turizmus – belgrádi üzletember-találkozó
2020. február 20-21.
Tavaly több mint 900 kiállító vett részt a belgrádi turisztikai kiállításon, és több mint 65 000 látogató tekintette meg a standjukat. Az idei évben eddig már közel 600-an jelezték részvételi szándékukat. Az eseménnyel egy időben kerül megrendezésre a “Food Service Industry Fair HORECA” és a Nemzetközi BEOWINE Borászati Vásár és Kiállítás, amely 2005 óta része a rendezvénysorozatnak.

A regionális együttműködés szerepe az exportfejlesztésben
2020. március 3.
A rendezvény célja, hogy tájékoztatást nyújtson a külpiacok nyújtotta lehetőségekről mind a kezdő exportőrök, mind a már tapasztalt, de új piacokat kereső vállalatok számára.

Ingyenes tájékoztató Szigetváron a 2020 július 1-től életbe lépő változásokról
2020. március 18.
Szigetvári, szentlőrinci és a sellyei járásban működő vállalkozások figyelmébe: a július 1-től életbe lépő új TB törvény, az adóváltozások és az adatszolgáltatást érintő változásokról ingyenes tájékoztató napot tart a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Szigetvári Család és KarrierPONT projekt keretében.

 


Magyar-Vietnami Üzleti Tanács ülése
2020. február 19.
A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis- és középvállalkozásokat a vietnami üzleti környezetről, üzleti lehetőségekről, kapcsolatépítési lehetőségeket biztosítson az érdeklődők számára.

Hogyan legyünk sikeres szolgáltatók, vállalkozók kistelepülésen, kisvárosban – Vállalkozói Fórum
2020. március 2.
Milyen vállalkozásba érdemes kezdeni egy kisvárosban? Melyik vállalkozási formát célszerű választani, mik a leghatékonyabb adózási formák, milyen támogatási, pályázati lehetőségek vannak a KKV-k számára és, ami a legfontosabb; kihez fordulhatok ezekben a kérdésekben?

INCOTERMS 2020 képzés
2020. március 5.
Az International Chamber of Commerce (ICC) aktualizált nemzetközi kereskedelmi szokványgyűjteményének, az Incoterms® 2020 megjelenése alkalmából szervezett képzés célja az új nemzetközi kereskedelmi szokványok bemutatása, a nemzetközi kereskedelemben 2020. január 1-jétől alkalmazható változások, a megszűnő vagy módosuló, illetve az új fuvarparitások ismertetése.

További rendezvények

PÁLYÁZATOK


Kis-és középvállalkozások fejlesztéseinek támogatása a Horizon 2020 program keretében

A kkv-eszköz pályázat keretében nagy kockázatú, nagy potenciállal rendelkező kis-és középvállalkozások támogatása valósul meg, olyan új termékek, szolgáltatások és üzleti modellek kifejlesztése és piaci bevezetése érdekében, amelyek elősegíthetik a gazdasági növekedést.

 


Exportfejlesztési Pályázati Program

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) 200 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet a hazai kis- és közepes vállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében.

Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas