Hírlevél – 2020. 04. 09.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. április 9.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Gazdaságvédelmi akcióterv, ITM 2020.04.07. PP bemutató értékelése
A Pécs-Baranyai Kereskedelemi és Iparkamara 10 oldalas szakmai véleményének kivonata.


Gazdaságvédelmi akcióterv (2020.04.07.)
Palkovics László miniszter bejelentette a gazdaságvédelmi akcióterv részleteit. Az anyag a sajtótájékoztató alapján készült, a részletekkel folyamatosan bővítjük.

Továbbra is elérhető a Széchenyi Kártya Program
A Széchenyi Kártya Program keretein belül több konstrukció közül választhatnak azok a kis- és középvállalkozók, akiknek vállalkozás a jelen helyzetben likviditási problémáikkal küzdenek.

Digitális gyakorlati oktatás Baranyában
Kérjük a Képzőhelyeket, hogy 2020. április hónaptól digitális eszközökkel távoktatásban segítsék a tanulók gyakorlati oktatását.

Hogyan indíts most webáruházat?
Az aktuális veszélyhelyzetben a vállalkozások számára az online értékesítési lehetőség már nem csupán kényelmi opció, ha pótolni szeretnénk kieső bevételeinket. Fel kell ismerniük, hogy a “webáruház” a vírus ellen folytatott gazdasági harcban az első számú fegyverükké vált.

Foglalkoztatás csökkentett munkaidőben
A járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet következtében a munkáltatók jó részénél felmerül a probléma: munkavállalóit nem tudja napi 8 órás munkaidőben foglalkoztatni. Mit tehet és mit nem tehet a munkáltató ilyen esetben?

Sikeres volt a KamarAAKadémia első online képzése
A kialakult válsághelyzetben az Ütős vagy hasraütős honlap? elnevezésű KamarAAkadémia képzésünk – a kisebb zökkenők ellenére – sikeres volt.

Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a jelenlegi kedvezőtlen helyzetből cégvezetőként, HR-esként
HR-konzultáció a rugalmas foglalkoztatás alkalmazásáról – talán sosem volt aktuálisabb a téma, mint a jelenlegi járványügyi helyzetben. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a NŐNAP 365 című projekt keretében, ingyenes tanácsadásra biztosít lehetőséget a Baranya megyében működő cégek számára.

 


MKIK konjunktúra és felmérés a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) a jelenlegi helyzetben felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. Kérjük, szakítson időt a kérdőív kitöltésére!

Javaslat számlakiállítási határidő módosításának elhalasztására
Javasoljuk a számlakiállítási határidő rövidítésnek elhalasztását a veszélyhelyzet megszüntetését követő időszakra, az akkori helyzet ismeretében megfelelőnek ítélt időpontra.

Európai platform a koronavírus legyőzésére – online b2b
A “Care & Industry against CORONA” elnevezésű digitális platform március végétől decemberig várja az érdeklődő vállalkozásokat, akik a témában online üzleti és együttműködést célzó tárgyalásokat bonyolíthatnak le. A platformra egészségügyi, ipari, kormányzati vagy akadémiai résztvevők regisztrációját várják.

Az Európai Bizottság minden erőforrását mozgósítja
Az Európai Bizottság további fontos válaszintézkedésről határozott: javaslatot dolgozott ki a SURE elnevezésű, 100 milliárd eurós szolidaritási eszköz létrehozására, hogy segítse a munkavállalókat jövedelmük megtartásában és a vállalkozásokat fennmaradásukban.

Az Európai Bizottság koronavírus-járvány elleni válaszintézkedései
Az Európai Bizottság összehangolja a COVID-19-járvánnyal kapcsolatos uniós szintű közös válaszlépéseket. Határozott intézkedéseket hoz az egészségügyi ellátórendszerek megerősítésére és a járvány társadalmi-gazdasági hatásainak enyhítésére EU-szerte.

Extra forrásszerzési keret az Európai Bizottság intézkedései között
A Bizottság által elfogadott ideiglenes keretszabályozást tartalmazó közlemény kiegészítéseként a tagállamok további támogatási lehetőséget teremthetnek a vállalkozások számára.

Nemzetközi külgazdasági hírek
A Kereskedelmi és Iparkamara országosan is mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtson a vállalkozásoknak. Folyamatosan frissülő hírmegfigyelést készítünk e témában.


Visszaélések tanulói adatokkalKata könnyítésekMunkahelyi képzések a járvány idején a GINOP-6.1.5 és GINOP-6.1.6 projektekbenÁllásfoglalás kozmetikai tevékenység végzéséhez kapcsolódóanA koronavírus gazdasági hatásainak vállalati kezelése – második hullámFigyelemfelkeltő padlómatricaIngyenes online fordítás 27 nyelven vállalkozások számára

 

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp

 

 

Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Szlovén kutatóintézet mikrobiális sejtek ellenőrzött aggregációjára dolgozott ki módszert, amely hasznos különféle biotechnológiai területeken, például növényi és élelmiszer-biotechnológiában. A technológia ipari validációjára keresnek olyan partnereket technológiai együttműködés keretében partnereket keresnek, akik eljárásaik során mikrobiális társkultúrákat használnak. Megnézem >>>

A turizmus, az egészségügy és az oktatás területén virtuális, kibővített és vegyes valósággal kapcsolatos szolgáltatásokat fejlesztő spanyol cég keres partnert alvállalkozói megállapodás keretében Megnézem >>>

Brüsszeli, rugalmas vékony filmrétegű napelemes modulokat kínáló KKV olyan társaságot keres, amely indukciós / lézeres technológiát tud biztosítani vezeték nélküli napelemes modulok fejlesztéséhez. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

 

 


Textile Connect 2020

Online B2B textil és divat témában, 2020. május 4-8., ingyenes részévtel.

 


Hitelesség, láthatóság, érthetőség – Mire jó az üzleti profil?!

Cégadatbázis, saját honlap, Facebook vagy Instagram, üzleti profil – miért kell mindez? Mert ma egy vállalkozás online jelenléte a vevőszerzésen és márkaépítésen túlmenően kiemelkedően fontos leendő üzleti partnerei meg- és kiismerésében, a meglévő kapcsolatok felülvizsgálatában, kockázatelemzésében, a naprakész piaci információk megszerzésében.

 

RENDEZVÉNYEK

 


Virtuális üzletember találkozó az Ipar Napjain
2020. május 7. @ 10:00 – 17:15
A KETGATE Hálózat a Bay Zoltán Kutatóintézettel, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel és az Enterprise Europe Network nemzetközi hálózattal együttműködve virtuális üzletember találkozót szervez A KÖZÉP-EURÓPAI TECHNOLÓGIAI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK fellendítése érdekében.

 


Egészségipar nemzetközi szinten – BeHEALTH 2020
2020. szeptember 17. – szeptember 18.
Üzleti partnerkeresés, start-up verseny és tematikus szekcióülések várják a RoHealth egészésgügyi és bioökonómiai klaszter szervezésében megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia résztvevőit.

További rendezvények

PÁLYÁZATOK


Rendkívüli pályázati felhívás – COVID 19 megoldásokra

A COVID-19 vírus által kiváltott világjárványra adott válaszként a Közép Európai Kezdeményezés (KEK) rendkívüli pályázati felhívást tett közzé (Extraordinary Call for Proposals 2020) a KEK-tagállamok gyors támogatása érdekében.

Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
A vállalkozásokat folyamatosan igyekszünk tájékoztatni a kialakult gazdasági helyzetről. Kérjük, kövessék a https://pbkik.hu/koronavirus/ weboldalt valamit a kamara Facebook oldalát https://www.facebook.com/pecsikamara/

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse.

Az átutalás bármilyen bankszámláról megtehetik, a közlemény rovatban mindenképpen tüntessék fel az adószámot és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas