Hírlevél – 2020. 04. 15.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. április 15.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Megjelentek a KFI és a csökkentett munkaidős foglalkoztatás bértámogatás részletei
A veszélyhelyzet idején történő csökkentett munkaidős foglalkoztatásnak a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében történő támogatásáról szóló 105/2020. (IV. 10.) Korm. rendelettel kihirdetett kedvezmények pénzügyi hatásait mutatjuk be négy, tipikus mértékű munkabér példáján keresztül. Munkahelyük megvédése érdekében bértámogatásban részesülnek a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) szektor magasan képzett munkavállalói. Célunk a szektorban dolgozó több tízezer munkavállalói tartós foglalkoztatása, a munkabérek fenntartása és az elbocsátások elkerülése.


Kamarai vélemény a Gazdaságfejlesztési akciótervről
Kamaránk a válság kezdete óta a vállalkozásokkal együttműködve helyi és országos érvényű javaslatokat készít. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kormányhoz eljuttatott szakmai javaslatai között számos pécsi, baranyai javaslat is szerepel. Köszönjük a szakértők és vállalkozások szakmai instrukcióit és a munkánk folyamatos támogatását!

Munkahelymegtartás – kamarai javaslat alapján
Palkovics László miniszter kedden, a gazdasági élet képviselőivel tartott videókonferencián aláhúzta, hogy a munkahelyek megtartásához szükséges eszközöket a vállalkozói érdekképviseletek által javasolt elemekkel foglalták rendeletbe.

ITM intézkedéscsomag a projektek megvalósításának segítésére
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a projektek megvalósításának segítése érdekében komplex intézkedéscsomagot dolgozott ki, amely átmeneti könnyített szabályozást vezet be több területen.

Adófizetési halasztás kérelemre
Ha a vállalkozás nem tartozik egyik kedvezményezett körbe és nem vonatkozik rá a koronavírus-kormányrendeletek egyike sem, akkor is kérhet fizetési könnyítést!

Tájékoztató az SZTNH előtt folyamatban lévő iparjogvédelmi eljárásokban irányadó határidőkről
A koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetre tekintettel a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) előtt folyamatban lévő iparjogvédelmi eljárásokban az ügyfelekre irányadó határidők vonatkozásában az alábbi tájékoztatót adta ki a Hivatal.

 


Módosultak az uniós Operatív Programok keretösszegei
Magyar Közlöny 74. számában a kormány közzétette, hogy a 2014-2020-as uniós Operatív Programokban összesen mekkora indikatív támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre az igencsak megváltozott forint-euró árfolyamváltozás okán.

A Kormány a vállalkozásokat érintő döntései 2020.03.23, 27 és 04.10.
Frissítve!!! (2020.04.10.) Újabb intézkedéseket hozott a Kormány a vállalkozások fennmaradása, terheik csökkentése érdekében.

Foglalkozási rehabilitációs outplacement
A megváltozott munkaképességű munkavállalók gondoskodó elbocsátása egy új, munkaadók és elbocsátásra kerülő megváltozott munkaképességű emberek számára nyújtott szolgáltatás a koronavírus járvány célcsoportra irányuló negatív gazdasági és munkaerő-piaci hatásainak csökkentése érdekében.

EU stratégiai kutatás és innovációs menetrend 2030
A ManuFUTURE-SRIA 2030 néven közzétett EU tervezet-stratégia a versenyképes, fenntartható és rugalmas európai gyártásra összpontosít.

Hírösszefoglaló – HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara folyamatosan nyújt információt mind saját mind partnerei elemzései alapján a koronavírus helyzet okozta változásokról az export, logisztika nemzetközi vállalkozói partnerség témában.

MKIK konjunktúra és felmérés a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) a jelenlegi helyzetben felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. Kérjük, szakítson időt a kérdőív kitöltésére!


Szájmaszkok felajánlása a Kereskedelmi és Iparkamaráknak, valamint tagjaiknakKérdőív könyvelők részéreÚj, kiemelt támogatású és emelt hitelösszegű Agrár Széchenyi Kártya

 

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp

 

 

Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Bolgár, gipsz építőipari termékek gyártó cég beszállítói megállapodással partnert keres. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

 

 


Textile Connect 2020

Online B2B textil és divat témában, 2020. május 4-8., ingyenes részévtel.

 


Hitelesség, láthatóság, érthetőség – Mire jó az üzleti profil?!

Cégadatbázis, saját honlap, Facebook vagy Instagram, üzleti profil – miért kell mindez? Mert ma egy vállalkozás online jelenléte a vevőszerzésen és márkaépítésen túlmenően kiemelkedően fontos leendő üzleti partnerei meg- és kiismerésében, a meglévő kapcsolatok felülvizsgálatában, kockázatelemzésében, a naprakész piaci információk megszerzésében.

 

RENDEZVÉNYEK

 


Virtuális üzletember találkozó az Ipar Napjain
2020. május 7. @ 10:00 – 17:15
A KETGATE Hálózat a Bay Zoltán Kutatóintézettel, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel és az Enterprise Europe Network nemzetközi hálózattal együttműködve virtuális üzletember találkozót szervez A KÖZÉP-EURÓPAI TECHNOLÓGIAI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK fellendítése érdekében.

 


Egészségipar nemzetközi szinten – BeHEALTH 2020
2020. szeptember 17. – szeptember 18.
Üzleti partnerkeresés, start-up verseny és tematikus szekcióülések várják a RoHealth egészésgügyi és bioökonómiai klaszter szervezésében megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia résztvevőit.

További rendezvények

PÁLYÁZATOK


Rendkívüli pályázati felhívás – COVID 19 megoldásokra

A COVID-19 vírus által kiváltott világjárványra adott válaszként a Közép Európai Kezdeményezés (KEK) rendkívüli pályázati felhívást tett közzé (Extraordinary Call for Proposals 2020) a KEK-tagállamok gyors támogatása érdekében.

 


2020-1.1.2-PIACI KFI felhívás – társadalmi egyeztetés

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) társadalmi egyeztetésre, szakmai véleményezésre bocsátja a 2020-1.1.2-PIACI KFI kódszámú pályázati felhívást, amely tervezetten 2020. II. negyedévében nyílik meg 40,88 milliárd Ft keretösszeggel.

Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
A vállalkozásokat folyamatosan igyekszünk tájékoztatni a kialakult gazdasági helyzetről. Kérjük, kövessék a https://pbkik.hu/koronavirus/ weboldalt valamit a kamara Facebook oldalát https://www.facebook.com/pecsikamara/

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse.

Az átutalás bármilyen bankszámláról megtehetik, a közlemény rovatban mindenképpen tüntessék fel az adószámot és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas