Hírlevél – 2020. 05. 07.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. május 7.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Gazdasági válság? Válság? Mit hozott a COVID-19 világjárvány?; “Egy+egy” felajánlás; Virtuális üzletember-találkozók; Az online jelenlét nem presztízskérdés – megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság májusi száma. Olvasson bele!

 

A jelenlegi gazdasági környezetben a vállalkozásoknak még nagyobb szüksége van a pénzügyi támogatásokra. A kamara a saját pénzügyi megoldásai mellett a következő lehetőségeket ajánlja.
A Magyar Turisztikai Ügynökség a kézikönyv összeállításával a turizmusban érdekelt, jelentős vendégforgalmú szálláshelyek, vendéglátóipari egységek, attrakciók és szolgáltatók munkáját szeretné segíteni az újranyitáshoz kapcsolódóan, alapul véve az üzemeltetés során fontosnak tartott szempontokat.
A Kormány 168/2020. (IV.30.) Korm. rendelete (megjelent Magyar Közlöny 96. szám) a koronavírus-fertőzéssel szembeni védelmi intézkedések enyhítése keretében úgy rendelkezik, hogy a strandok és a szabadtéri fürdők nyitva tarthatnak és látogathatók. A fürdők nyitásának előkészítése hosszabb időt vesz igénybe, ezért már most érdemes a megvalósításon gondolkodni.
Április 30-tól a veszélyhelyzet ideje alatt minden foglalkoztató szervezhet a nála dolgozó munkavállalók gyermekeinek napközbeni felügyeletet.

AA Kormány határozott a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus világjárvány mikro-, kis- és középvállalkozásokra gyakorolt gazdasági hatásainak mérséklése érdekében létrehozandó Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukciókról.
Az április 30-án megjelent Magyar Közlöny tartalmazza a május 4-én életbe lépő változásokat.
A Kormány – 174/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete lehetővé teszi 6 ország irányába az üzleti célú utazást.
Az EIT Health útjára indította új platformját, amely lehetőséget biztosít a COVID-19 elleni küzdelemben dolgozó egészségügyi szolgáltatóknak, kutatóknak, fejlesztőknek, hogy felajánlásokat tegyenek, vagy kéréssel forduljanak egymás felé.
Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) iránymutatást adott ki a munkába való visszatérésről.

 

Nemzetközi vállalkozói partnerség –

 

Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Román vállalkozás keres a radiológiai sebészet, bőrgyógyászat, urológia, nefrológia és nőgyógyászat területén használt orvosi berendezéseket és eszközöket gyártó partnert, akinek termékeit forgalmazná. Megnézem >>>

HORECA termékek francia kereskedelmi ügynöksége új beszállítókat keres Megnézem >>>

A COVID19: olasz cég FFP2 vagy FFP3 maszkok (N95 maszkok) alapanyaggyártót keresi Megnézem >>>

Fémhulladékok újrahasznosításával és kezelésével foglalkozó görög kkv új energiamenedzsment rendszereket keres alumínium olvasztására. Tervezett együttműködés módja: műszaki kooperáció. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

 


Eurostars@Knowledge for Growth 2020 konferencia és üzletember találkozó

Online, a kutatás-fejlesztési projekteket támogató pályázati partnerkereső rendezvény, 2020. május 27., ingyenes.

 


Hitelesség, láthatóság, érthetőség – Mire jó az üzleti profil?!

Cégadatbázis, saját honlap, Facebook vagy Instagram, üzleti profil – miért kell mindez? Mert ma egy vállalkozás online jelenléte a vevőszerzésen és márkaépítésen túlmenően kiemelkedően fontos leendő üzleti partnerei meg- és kiismerésében, a meglévő kapcsolatok felülvizsgálatában, kockázatelemzésében, a naprakész piaci információk megszerzésében.

 

RENDEZVÉNYEK

2020. május 12.
A kamara Humán klubjának következő – rendhagyó – nyitott ülésén klubtagunk a Pannon-Work cégcsoport fog bepillantást engedni saját digitális HR stratégiájukba.

Eurostars@Knowledge for Growth 2020 konferencia és üzletember találkozó
2020. május 27.
Az Eurostars élettudományoknak szentelt üzletember találkozójára a tervek szerint 2 alkalommal is sor kerül idén a koronavírus miatt: május 27-én online, szeptember 9-én – a tervek szerint – személyesen is találkozhatnak a vállalkozások és kutatóintézetek képviselői – ekkor már egy konferencia keretében.

 

2020. július 13. – július 16.
A 2020-as Hannover Messe lemondása ellenére is megrendezik a műszaki és üzleti együttműködések létrejöttét célzó „Technology & Business Cooperation Days 2020” eseményt.

További rendezvények

PÁLYÁZATOK

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával ötlet- és startup versenyt hirdet minden olyan ötletre, megoldásra, ami a jelenlegi nehéz járványügyi, egészségügyi és társadalmi helyzetben szakterülettől függetlenül segíthet a felmerülő új kihívások enyhítésében.

Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
A vállalkozásokat folyamatosan igyekszünk tájékoztatni a kialakult gazdasági helyzetről. Kérjük, kövessék a https://pbkik.hu/koronavirus/ weboldalt valamit a kamara Facebook oldalát https://www.facebook.com/pecsikamara/

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse.

Az átutalás bármilyen bankszámláról megtehetik, a közlemény rovatban mindenképpen tüntessék fel az adószámot és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas