Hírlevél – 2020. 05. 14.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. május 14.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Kedvező változások május 15-től a Széchenyi Kártya Programban
A Széchenyi Kártya Program keretében kifejezetten a COVID-19 járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére 2020. május 15-től négy új hitelkonstrukció kerül bevezetésre. Az új, kiemelt mértékű állami támogatással elérhető konstrukciók célja, hogy a koronavírus járvány hatására kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro, kis-, és középvállalatok kedvezményes feltételek mellett, gyorsan és könnyen elérhető forráshoz jussanak, segítve ezzel is a munkahelyek megőrzését és a normál üzletmenet visszaállítását. A Széchenyi Kártya Program új hitelkonstrukciói minden eddiginél kedvezőbb kondíciókkal, rendkívül alacsony, a teljes futamidő alatt fixkamaton lesznek elérhetőek a vállalkozások számára.


Újra elérhető a személyes ügyfélszolgálat
Előzetes telefonos egyeztetés alapján ismét lehetőség van a személyes ügyintézésre a kamara pécsi és vidéki ügyfélszolgálatain.

Pályaorientáció online térben is!
Az iskolák digitális munkarendre történő átállását követően, kamaránk pályaorientációs csapata gyorsan alkalmazkodva a rendkívüli helyzethez, rövid időn belül elkészítette online pályaorientációs kínálatát.

Pénzügyi megoldások
A jelenlegi gazdasági környezetben a vállalkozásoknak még nagyobb szüksége van a pénzügyi támogatásokra. A kamara a saját pénzügyi megoldásai mellett a következő lehetőségeket ajánlja.

A koronavírusos betegek kezelésénél is használható életmentő készüléket fejlesztett a pécsi repülőgépgyártó
Az új koronavírus-járvány kitörése és terjedése arra sarkallta a pécsi repülőgépfejlesztő és -gyártó Magnus Aircraft Zrt. mérnökeit, hogy egy egyszerűen gyártható lélegeztetőgépet készítsenek, ami önállóan, a kórházi gázellátó infrastruktúrától függetlenül is képes bakteriális és vírusos tüdőgyulladásban szenvedő betegeket lélegeztetni.


Adózói minősítés veszélyhelyzetben és az azt követő időszakban
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a veszélyhelyzet ideje alatt is minősíti az adózókat, azonban a rendkívüli helyzet miatt nem szünteti meg a megbízható adózói minősítést akkor sem, ha az ahhoz szükséges feltételek nem teljesülnek.

Felmérés a vállalkozások nemzetközi piacon való szerepléséről
Az EU „Interventures” projekt kutatásának célja, hogy feltárja azokat az akadályokat, amelyek meggátolják a magyar – horvát határ térségében működő kisvállalkozásokat abban, hogy eredményesebbek legyenek a külföldi piacokon folytatott tevékenységükben – elsődlegesen az áruk és szolgáltatások exportálásában.

Virtuális üzletember találkozók a koronavírus időszakában
Nem állt le az üzletember találkozók szervezése a koronavírus időszakában sem, csak – ahogy sok minden más is – a virtuális világba költözött egy időre.

Hello AIRIS 2020 – Mesterséges intelligencia tréning program
A HelloAIRIS a GE Healthcare, a LEITAT és Royal Institute of Technology Stockholm (KTH) szervezésében, és az EIT Health támogatásával megvalósuló online Mesterséges Intelligencia (Artificial Intelligence, AI) tréning program.

Jelentés a Gazdaságvédelmi Akcióterv előrehaladásáról

Siklósi fodrász siker az első online nemzetközi szépségipari versenyen

A munkaviszony helyreállítása a jogellenes megszüntetést követően

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség – 2020 júniusában

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírek

Vállalkozása készen áll a befektetői kérdezz-felelekre?

Digitalizáció és automatizáció a közlekedésben

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

COVID-19 prognosztikai és prediktív biomarker tesztek fejlesztése, azonosítása és validálása Megnézem >>>


Montenegrói idegenforgalmi start-up turisztikai vagy HR-szektorban keres partnereket Megnézem >>>


Német, betonjavítással foglalkozó kkv Kelet-Európából keres építőipari tapasztalattal rendelkező alvállalkozókat Megnézem >>>


Holland vállalkozás innovatív technológiákat, anyagokat és ötleteket keres a nitrogén-, foszfor- és kálium-műtrágyák hatékonyságának fokozására Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


SEE Automotive – Connect&Supply 2020 Conference & B2B Meetings
Online, autóipar, részvétel díjmentes, 2020. május 19-20.

RENDEZVÉNYEK


Új hitelkonstrukciók állami támogatással – az EXIM és az új Széchenyi Kártya Program konstrukcióinak bemutatása
2020. május 21.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az EXIM és a KAVOSZ Zrt. webináriumot szervez, melynek fő témái az EXIM, valamint a Széchenyi Kártya Program koronavírus gazdasági hatásait enyhítő legújabb termékei.

WIPO online vándorszeminárium
2020. május 26.
A Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, WIPO) online szemináriumokat indít a WIPO szolgáltatásairól.

Eurostars@Knowledge for Growth 2020 konferencia és üzletember találkozó
2020. május 27.
Az Eurostars élettudományoknak szentelt üzletember találkozójára a tervek szerint 2 alkalommal is sor kerül idén a koronavírus miatt: május 27-én online, szeptember 9-én – a tervek szerint – személyesen is találkozhatnak a vállalkozások és kutatóintézetek képviselői – ekkor már egy konferencia keretében.


Szoftverfejlesztési ismeretek Java nyelven online képzések
2020. június 1.
Programozás, szoftverfejlesztés, informatika = tudás, folyamatos fejlődés, jövő.

Lokális marketing – KamarAAkadémia képzése
2020. június 11.
A workshop alatt olyan tudásra tehetsz szert, amely a hétköznapokban segítségedre lehet az online marketing területén.

Technology & Business Cooperation Days 2020
2020. június 13-16.
A 2020-as Hannover Messe lemondása ellenére is megrendezik a műszaki és üzleti együttműködések létrejöttét célzó „Technology & Business Cooperation Days 2020” eseményt.

B2B-találkozók a 2020-as Nemzetközi Mechatronikai Fórumon
2020. szeptember 23.
A nemzetközi fórum jó lehetőséget biztosít a hazai és nemzetközi piacokon mozgó mechatronikai cégeknek a bemutatkozásra, a kutatás-fejlesztési projektjeinek bemutatására, új technológiák megismerésére és partnerségek kialakítására, továbbá jó alkalmat kínálnak a lehetséges együttműködési partnerek megkeresésére és üzleti kapcsolatok létesítésére.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

GINOP-1.2.8-20 A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása
A “Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések támogatása” című felhívásokra a vállalkozások a támogatási kérelmeket 33,3 milliárdos keretösszegre nyújthatják be a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP), és 18,8 milliárd forintos keretösszegre a Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (VEKOP) keretében.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
A vállalkozásokat folyamatosan igyekszünk tájékoztatni a kialakult gazdasági helyzetről. Kérjük, kövessék a https://pbkik.hu/koronavirus/ weboldalt valamit a kamara Facebook oldalát https://www.facebook.com/pecsikamara/

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse.

Az átutalás bármilyen bankszámláról megtehetik, a közlemény rovatban mindenképpen tüntessék fel az adószámot és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas